Почти не остана бранш, който да не е ревнал срещу

...
Почти не остана бранш, който да не е ревнал срещу
Коментари Харесай

И ресторантьорите скочиха срещу Василев

Почти не остана отрасъл, който да не е ревнал против финансовия министър Асен Василев. След като държавният бюджет видя бял свят, против финансист номер едно скочиха и ресторантьорите. 

" През миналата седмица в пленарна зала бяха гласувани на първо четене оферти за промени в данъчните закони. В тях, в последния миг, се появи текст, плод на необяснимата експанзия на финансовия министър към ресторантьорите, в който всички компании, опериращи в бранш туризъм, би трябвало наложително да работят с утвърден от Национална агенция за приходите СУПТО-софтуер ", пишат в своя позиция до медиите от сектора. 

" Точно по този начин! Това, което преди години след големи кавги и в резултат на митинги беше отстранено като ангажимент и тежест за целия бизнес в България, в този момент се пробва тихомълком да се одобри единствено за ресторантьорския отрасъл ", плачат от ресторантьорските сдружения. 

" СЗБ и БАЗ остро осъждаме направените ремонти и допълнения, касаещи нашия отрасъл.

Сред тях са и към този момент необятно коментираните хрумвания за неплащане на сметка при неиздаване на касов бон, налог върху бакшиша и изплащането на заплати на чиновниците единствено по банков път.

Аргументите против тях бяха изложени нееднократно и освен от наши представители, а и от безчет доста стопански и финансови експерти. Въпреки всичко и след всички рецензии по отношение на по-горните оферти, текстовете на Асен Василев не бяха изтеглени, в противен случай - появи се още едно безумно предложение.

Използваме случая, с цел да напомним още веднъж, че заведенията, членуващи в нашите организации,

се афишират и поддържат всяко едно предложение, което би довело до изцяло изсветляване на бизнеса в България, както и до елиминиране на нелоялната конкуренция.

Както и преди сме казвали обаче, всички нововъведения и промени преди всичко би трябвало да бъдат коментирани с представителите на засегнатите браншове. Вярваме, че решения се намират с разговор, а не с нападателни промени в последния миг. Все отново имаме вяра, че разсъдъкът ще надделее ", считат от сектора.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР