Почти месец след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, не

...
Почти месец след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, не
Коментари Харесай

Бойко Найденов: Убийствата на Нотариуса и Трактора може да са свързани , може и да не са

Почти месец след убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, не се знае до къде се е стигнало въобще, защото въпреки всичко е човек, погубен по един жесток метод в центъра на София. Друго знаково ликвидиране - това на Алексей Петров, което стана преди няколко месеца, също се замесва по някакъв метод в активността на Божанов. Тези два случая може и да са свързани, може и да не са, само че към момента нямаме отговор - това разяснява в студиото на  " Денят стартира "  Бойко Найденов - някогашен шеф на Национална следствена служба и някогашен зам. основен прокурор.

По думите му, различен проблем е това, което излезе като свидетелски показания, общо взето като приказка, че има проблем в правосъдната власт:

" Било е на налице някакъв нерегламентиран напън от страна на някакви групи върху членове на правораздаването. Този миг този проблем също не е решен и виждаме, че се основават комисии, работи се сякаш по това, само че в последна сметка се не помни, че единственият орган в страната, който би могъл да реши този проблем, е прокуратурата, която е част от правосъдната власт. "
На трето място е политическият детайл, защото политиците се изправят пред двата по-долни казуса, тъй като това е част от тяхната работа, счита Найденов.

Той разяснява и следствието на обвинител номер 1 и неговите заместници, свързани с аферата " Осемте джуджета ":

" Хипотетично всеки би могъл да попречи на следствие и всеки би могъл да реши някакво следствие. В момента единствено може да разсъждаме единствено дали и за какво Борислав Сарафов, който сега извършва функционалностите на основен прокурор, също би могъл да изясни и допускам, че той не е човек, който ще тръгне да пречи на следствието. Но в последна сметка приказваме за законова база. Не вижам той да попречи едно такова следствие, в случай че има събрани обстоятелства и доказателства. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР