Почти една четвърт от средствата за възстановяване след COVID-19 предвидени

...
Почти една четвърт от средствата за възстановяване след COVID-19 предвидени
Коментари Харесай

Една четвърт от бюджета за киберсигурност след пандемията на САЩ ще отиде при Microsoft

Почти една четвърт от средствата за възобновяване след COVID-19 планувани за отбрана на киберсигурността от Съединени американски щати, ще отидат при Microsoft, макар че някои американски законодатели показаха опасения, че не желаят да усилят финансирането на компанията, откакто тя претърпя неотдавна две съществени хакерски офанзиви.

Както първо оповестяват от Ройтерс, Конгресът на Съединени американски щати е разпределил средствата в новия си законопроект за възобновяване от COVID-19, като множеството услуги и системи, които се планува да бъдат финансирани за възстановяване на киберсигурността, се оферират и поддържат от Microsoft, като респективно една четвърт от заделените средства за перото „ киберсигурност “ по проект би трябвало да бъдат изплатени на компанията. След като обаче две огромни хакерски атаки се възползваха от слабостите в продуктите на софтуерния колос, с цел да обхванат в компютърните мрежи на държавни организации, както и в тези на десетки хиляди компании, някои конгресмени считат въпроса за противоречив. Тези две хакерски офанзиви освен съставляват огромна опасност за националната сигурност на Съединени американски щати, само че и законодателите споделят, че точно някои недостатъци в софтуера на Microsoft играят роля в размера на приходите на компанията.

Проектът за проекта на разноските на CISA планува над 150 милиона $ от плануваните общо 650 милиона да бъдат изразходвани за финансиране на „ сигурна облачна платформа “, съгласно документи, получени от известния софтуерен портал TechRadar и осведомени лица. Четирима души, осведомени с въпроса в дълбочина, обявиха, че средствата са планувани в бюджета, с цел да оказват помощ на федералните организации да надградят съществуващите си покупко-продажби с Microsoft, както и да подобрят сигурността на своите системи за облачни калкулации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР