Почти един на всеки трима души на възраст от 18

...
Почти един на всеки трима души на възраст от 18
Коментари Харесай

Един на всеки трима млади руснаци иска да емигрира

Почти един на всеки трима души на възраст от 18 до 24 години в Русия желае да напусне страната и да живее в чужбина, съгласно публично изследване на социологическия институт " Росстат ".
От тези младежи за 31% Германия е най-популярната дестинация и е желана от 16% от изследваните. 7% желаят да живеят в Съединени американски щати и 6% в Испания.
В момента Русия е в центъра на интернационалното внимание, защото е хазаин на Световното състезание по футбол. Но качеството на живот е намаляло спрямо предходния мандат на президента Владимир Путин и през последните години Русия става все по-изолирана от международната сцена.
Икономиката е наранена от западните наказания след присъединението на кримския район към Русия. Тя е в борба със западните сили и поради ролята си във войната в Сирия.
При всички възрастови групи делът, който желае да напусне, е един на всеки 10.
Институтът, ситуиран покрай Кремъл, е употребявал 2 000 руснаци за изследването. Ръководителят му Степан Лвов твърди, че цифрите демонстрират " възходящия интерес на младите руснаци към външния свят ", а не желанието да " бягат от ужасната действителност на Русия ".
Повече от 313 000 руснаци са напуснали страната от 2016 година, сочат последните данни на института за държавна статистика " Росстат ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР