Почти е сигурно, че опозиционният кандидат печели в Истанбул. Оттук

...
Почти е сигурно, че опозиционният кандидат печели в Истанбул. Оттук
Коментари Харесай

Журналист: Реакцията ни учуди Турция, свикнали са да се кланяме

Почти е несъмнено, че опозиционният претендент печели в Истанбул. Оттук нататък е малко мъчно да бъдат оспорени изборните резултати. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия журналистът Тайфур Хюсеинов по повод изненадващите резултати на локалните избори в Турция, съобщи вести.бг.

Ердоган завоюва страната, само че загуби най-големите градове. Ако имаше обективна предизборна камопания, резултатите на опозицията щяха да бъдат много по-високи, добави той.

Вълната, която се надига, може да преобърне кораба на Ердоган. Засега обаче е малко рано да се каже, че идва краят на режима му, съобщи Хюсеинов.

По думите му огромна част от българските изселници в Турция поддържат опозицията.

В Турция очакванията за връщане към демократичния път от ден на ден се възраждат. Ключовият миг е дали опозицията ще остане обединена, разяснява Тайфур Хюсеинов.

Турският президент призна с половин уста през вчерашния ден, че посланията му не са били задоволително безапелационни, за дадат гласоподавателите поддръжката си за претендента на ръководещата партия в Истанбул, уточни журналистът Стефан Солаков. Сега към този момент Ердоган дава малко обратно, след тази агресия и запъхтян темп, с които ръководи. Демокрацията в Турция, въпреки че я бяхме задраскали, продължава да съществува, тъй като има интелигенция, която, за разлика от нашата, е подготвена да противостои на всеки недемократичен режим, съобщи Солаков.

През множеството години ние водим неправилна политика във връзка с Турция. С този флирт, който постоянно сме водили, стигаме до такава степен, че да приказваме за всичко друго, само че не за бежанците. Всички сложени тематики през годините са в интерес на Турция, сподели Солаков, като разяснява и скандала сред България и Турция от последните дни след думите на турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу за българския закон за вероизповеданията.

Турция е учудена от нашата реакция, тъй като е привикнала да се кланяме. За първи път имаме такава твърда позиция, което е похвално, макар че се подиграха с Борисов, карайки го да чака над четири часа, съобщи Стефан Солаков.

Изказването на Чавушоглу никога не може да бъде утвърдено. Трябва обаче да имаме поради, че то беше направено в предизборна обстановна, сподели Тайфун Хюсеинов.

По думите му няма проблем в връзките сред двете страни.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР