Почти две години, след като председателят на „Да, България“ Христо

...
Почти две години, след като председателят на „Да, България“ Христо
Коментари Харесай

Две години след Росенец: Разрушиха първата от незаконните сгради

Почти две години, откакто ръководителят на „ Да, България “ Христо Иванов, Ивайло Мирчев и Димитър Найденов " се пробваха да сложат българския байрак на брега на летния сарай на Ахмед Доган в лесопарк „ Росенец “ край Бургас, първата от противозаконните здания там беше разрушена, се показва в известие на " Да, България ".

Двуетажната постройка на плажа е била разрушена от притежателя ѝ, откакто Бургаският административен съд я разгласи за противозаконна и беше издадена заповед за събарянето ѝ.

Близо до нея акостираха Иванов, Мирчев и Найденов през юли 2020 година и по този метод осветлиха противозаконните градежи и заграбването на обществена благосъстоятелност от компании, доближени на почетния водач на Движение за права и свободи, се показва в известието.

„ Остават още 13 противозаконни здания. Водим борбите си до дъно “, разяснява някогашният общински консултант от „ Демократична България “ и някогашен депутат Димитър Найденов, представен в известието.

Освен къщата на плажа от първата вълна трябваше да бъдат отстранени още триетажна солидна сграда и павилион, употребен от защитата. На срутване подлежат и още две здания - друга двуетажна сграда и оранжерия.

„ Росенец “ е най-ясният образец за модела ГЕРБ - Движение за права и свободи, в който всички институции, цялата страна е подчинена на ползите на един човек. Разграждането на този модел няма да е бърз развой, само че с поредни старания ще се случи “, разяснява депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев.

След края на ръководството на ГЕРБ Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) откри, че и удължението на кея пред " сараите " е нелегално. Полицията видя данни за осъществено закононарушение - нанесени погрешни условия или изказвания в констативен нотариален акт, се добавя в известието.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР