Почти две години след акцията, при на Държавната агенция за

...
Почти две години след акцията, при на Държавната агенция за
Коментари Харесай

Две години по-късно делото за тъговия с българско гражданство влезе в съда

Почти две години след акцията, при на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев, делото против него най-накрая влезе в съда. Заедно с него обвинен е и тогавашният основен секретар Красимир Томов и още двама души.

Експресно

Харалампиев е обвинен за присъединяване в незаконна група, както и за взимане на подкупи за издаване на удостоверения за български генезис, основен документ за сполучливо привършване на процедурата по предоставяне на поданство, от време на време и експресно – в границите на деня.

" П.Х. упражнявал и търговия с въздействие – притискал със закани за санкции и уволняване заместник-председател на организацията той да подписва заповедите за издаване удостоверенията и самите удостоверения, както и останалите актове по процедурата за издаването им. Обект на корупционната активност на участниците са били най-вече жители на страни от Западните Балкани, както и на страни, нечленуващи в Европейски Съюз, които са със славянско население ", настояват от прокуратурата.

Срещу Томов има три обвинявания – за присъединяване в незаконна група, търговия с въздействие и пране на пари. Прокуратурата твърди, че той е държал над половин милион лв. в друга валута в сейф. Той е давал указания по какъв начин да се манипулират книжата към заявките, считат проверяващите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР