Почти без валежи ще е времето днес, а облачността ще

...
Почти без валежи ще е времето днес, а облачността ще
Коментари Харесай

Почти без валежи в следобедните часове днес

Почти без превалявания ще е времето през днешния ден, а облачността ще се раздира и понижава, на обособени места в Западна България - до най-вече слънчево време. Максималните температури ще са сред 13°и 18°, в София - към 15°. Ще духа слаб северозападен вятър.

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде ясно, само че на доста места в низините и котловините от Южна България ще бъде с ниска слоеста облачност или с мъгли. Минималните температури на следващия ден ще са сред 5° и 10°, а оптималните - сред 15° и 20°. В Югозападна България денят ще стартира с по-значителна облачност или мъгла, само че още преди обяд облачността на всички места ще се раздра и намалее, на доста места до слънчево време. Ще духа слаб северозападен, в Източна България – североизточен вятър.

По Черноморието сутринта, основно в южните региони, ще е облачно и с мъгли, само че по-късно денем ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд – североизточен вятър. Вълнението на морето ще е едва. Максималните температури ще са сред 14° и 18°.

Сутринта в масивите от Западна и Централна България ще има забележителна облачност, а върховете ще са в мъгла. Около обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава, видимостта ще се усъвършенства и след обяд и там ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад.

Предимно слънчево ще бъде освен у нас, само че и в по-голямата част от Балканите, с повече облаци в северозападните региони. Слънчево ще бъде и във Франция, както и на Пиренейския полуостров, до момента в който в останалата част от Западна, Централна и Източна Европа облачността ще е забележителна.

У нас и в околните дни, ще се задържи слънчево, тук-там в утринните часове- с мъгли. Затоплянето ще продължи до петък, само че с прекосяването на леден атмосферен фронт през почивните дни още веднъж ще захладнее. Облачността ще се усили, а с нея и вероятността за превалявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР