Почти 9300 бежанци и мигранти са пристигнали в Гърция през

...
Почти 9300 бежанци и мигранти са пристигнали в Гърция през
Коментари Харесай

Броят на мигрантите, пристигнали в Гърция през август, се е удвоил

Почти 9300 бежанци и мигранти са пристигнали в Гърция през август - двойно повече в съпоставяне със същия месец предходната година, демонстрират най-новите данни на европейската гранична работа Фронтекс, представени от гръцката телевизия Скай.

Увеличеният поток съответствува с продължаващата рецесия в провинция Идлиб в Сирия и опитите на Турция да реалокира в провинциални градове десетки хиляди сирийски бежанци, открили се в Истанбул.

Източното Средиземноморие е единственият район, където има нарастване на идващите мигранти спрямо 2018 година Това демонстрира, че границата сред Турция и Гърция още веднъж е желан маршрут към Европа за трафикантите, изключително в сянката на рецесията в Идлиб.

Показателно е, че през август в района са пристигнали три четвърти от мигрантите. Четирийсет % от пристигналите на гръцка територия са афганистанци.

В интервала януари - август тази година миграционният поток в Източното Средиземноморие е достигнал 38 313 души, с 10 % повече от съответния интервал предходната година. Обратно, по централния път към Италия и по западния към Испания пристигналите мигранти не надвишават 22 хиляди души.

Гръцкото държавно управление утвърди ограничения за облекчение на обстановката с огромното скупчване на мигранти по островите. Сред ограниченията са анулация на правото за обжалване на отвод за даване на леговище, прекачване на бежанци и мигранти в центрове в континентална Гърция и оказване на напън за ускорение на процедурата за връщане на мигранти в Турция по силата на съглашението на Анкара с Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР