Почти 90% спад на смъртните случаи от COVID-19 в световен

...
Почти 90% спад на смъртните случаи от COVID-19 в световен
Коментари Харесай

СЗО отчита 90% спад на смъртни случаи от COVID-19 в световен мащаб

Почти 90% спад на смъртните случаи от COVID-19 в международен мащаб в съпоставяне интервала преди девет месеца отчете Световната здравна организация (СЗО), заяви АП. 

Ръководителят на Организацията Тедрос Гебрейесус в сряда разяснява, че данните дават " мотив за оптимизъм ", само че въпреки всичко прикани за зоркост, защото разновидности на вируса не престават да се появяват.

Гебрейесус заяви, че предходната седмица на СЗО са регистрирани малко над 9400 смъртни случая, свързани с ковид. През февруари тази година, сподели той, седмичните смъртни случаи са надхвърлили 75 000 в международен мащаб.

" Изминахме дълъг път и това несъмнено е причина за оптимизъм. Но ние продължаваме да призоваваме всички държавни управления, общности и обособени лица да останат бдителни ", сподели той по време на виртуална конференция от централата на СЗО в Женева. Почти 10 000 смъртни случая на седмица са прекалено много за болест, която може да бъде предотвратена и лекувана. "

Ръководителят на СЗО сподели, че равнищата на тестване и секвениране остават ниски в международен мащаб,  както и другите равнища при имунизирането сред богатите и бедните страни са към момента огромни и новите разновидности не престават да се популяризират.

Здравната организация на Организация на обединените нации заяви, че броят на новорегистрираните случаи на COVID-19 по света е над 2,1 милиона за седмицата, което е с 15% по-малко от миналата седмица. Броят на седмичните смъртни случаи е намалял с 10% в съпоставяне със седмица по-рано.
 СЗО: Краят на пандемията от COVID-19 e близо
СЗО: Краят на пандемията от COVID-19 e близо

Броят на новите случаи на COVID-19 е намалял фрапантно

СЗО оповестява публично за 629 милиона случая и 6,5 милиона смъртни случая , свързани с пандемията.

Мария Ван Керхов, техническият началник на СЗО по COVID-19, цитира " доста подценяване " на същинската циркулация на вируса, защото наблюдението и тестването са намалели дружно със спада в броя на случаите. Тя сподели, че епидемията от ковид " към момента е пандемия и към момента циркулира много безотговорно по света " - и основният фокус в този момент е върху хоспитализациите и смъртните случаи.

Най-големият брой новосъобщени случаи през седмицата е в Япония, с повече от 401 000, нарастване от 42% по отношение на миналата седмица.  Корея, Съединените щати, Германия и Китай, които регистрираха повече от 219 000 нови случая през седмицата - спад от 15% по отношение на миналата седмица.

Китай записва 539 смъртни случая, свързани с COVID-19, през седмицата , което е нарастване от 10% по отношение на миналата седмица.
 Китай с Коронавирус връх от 6 месеца
Китай с Коронавирус връх от 6 месеца

Регистрира 4610 новозаразени с COVID-19 в събота, от които 588 са били симптоматични

Въпреки че броят им остава относително невисок, Китай неуморно следва прецизна политика на " нулева Коронавирус " с карантини , блокади и съвсем ежедневни наложителни проби, което разпалва митинги и конфликти сред жителите и управляващите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР