Почти 90 процента от американците не си доспиват заради маратонско

...
Почти 90 процента от американците не си доспиват заради маратонско
Коментари Харесай

Гледането на телевизия – супер вредно за съня

Почти 90 % от американците не си доспиват поради маратонско гледане на телевизия , сочат резултатите от анкета, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

Изследването на експерти от Американската академия по медицина на съня обхванало над 2000 участници. Те показали съня като втори по значимост собствен приоритет след фамилията.

Но без значение че считат съня за значим, 88 % декларирали, че остават до късно да гледат епизоди от сериали или шоута на стрийминг платформи . Всъщност това се отнася за 95 % от респондентите на възраст сред 18 и 44 години. Много от интервюираните отсрочват лягането в леглото, с цел да играят видео игри, да четат и да гледат спортни излъчвания.

" Окуражаващо е, че американците слагат съня измежду най-важните си цели, само че предпочитането на малкия екран пред съня може да има съществени здравни последици ", съобщи председателката на академията Кели Кардън.

За 72 % от участниците на възраст сред 18 и 34 години било по-вероятно да останат до късно да играят видео игри, до момента в който това се отнасяло за едвам 38 % от интервюираните на възраст 35 и повече години. По-късното заспиване поради видео игри било по-вероятно за 59 % от мъжете и 42 % от дамите.-->

Две трети от респондентите - 71 % от дамите и 61 % от мъжете, не си доспивали, с цел да четат.

Около 60 % от участниците - 75 % от мъжете и 45 % от дамите, пък не си доспивали поради гледане на спортни излъчвания. За 54 % от интервюираните на възраст сред 25 и 54 години било по-вероятно да останат да гледат продължения на мач, до момента в който това се отнасяло за 51 % от участниците от други възрастови групи.

" Хроничното недоспиване може да усили риска от здравни проблеми, разстройства в настроението и увреждания на опорно-двигателния уред ", означиха учените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР