Почти 90 на сто от 210-те деца, жертви на трафик

...
Почти 90 на сто от 210-те деца, жертви на трафик
Коментари Харесай

Над 2500 деца и родители са ползвали центъра за обществена подкрепа в Монтана

Почти 90 на 100 от 210-те деца, жертви на трафик и принуждение, в този момент са в фамилиите си
Със специфичната премия „ Спасител на детството” на Националната асоциация по приемна грижа, доста дарове и сърдечни пожелания чиновниците на комплекса за обществени услуги в Монтана отпразнуваха 10-годишнината от основаването му.
Две от общо 21 обществени услуги, които дава община Монтана се намират в този комплекс – това са центъра за социална поддръжка и спешния център за деца, жертви на трафик и принуждение.
„ Комплексът за обществени услуги е един от сполучливо осъществените ни планове, почнал като самодейност на социална организация и минал в държавно делегирана активност, съобщи кметът на Монтана Златко Живков в обръщението си към чиновници и посетители. Добрата вест е, че в бюджета за 2019 година ще има повече средства за обществени действия. Увеличението в издръжката им е с 13 на 100, заяви Живков.
„ Ако конкуренцията ражда качеството, то партньорството основава резултатите и специфичната премия „ Спасител на детството”, с която бяхме удостоени е доказателство за това, съобщи шефът на комплекса Тони Тодоров.
От 2008 година до момента в центъра за социална поддръжка са обхванати 2527 деца и родители. Работено е по 1321 случая, свързани с занемаряване, принуждение, отпадане от учебно заведение, придобиване на наставнически умения. Проведени са образования на над 500 претендент осиновители и претендент приемни родители.
В спешния център на комплекса за 10 години краткотрайно са настанени 210 девойки и момчета, жертви на трафик, принуждение, полова употреба и принуждавани да просят. 185 към този момент живеят в фамилна среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР