Почти 7,4 млн. лв. без ДДС дава община Варна за

...
Почти 7,4 млн. лв. без ДДС дава община Варна за
Коментари Харесай

Община Варна дава милиони за поддръжка на билетната система

Почти 7,4 млн. лева без Данък добавена стойност дава община Варна за извънгаранционна поддръжка на автоматизираната билетна система, доставена по план „ Интегриран градски превоз на Варна “, излиза наяве от оповестената й поръчка за задачата. Срокът на контракта ще е 3-годишен.

Договорът за услугата ще се подписа директно, без авансово съобщение, със софийската фирма „ Балистик Сел “ – еднолична благосъстоятелност на Юлиян Петков. Това е една от компаниите в консорциума, реализатор на няколко съставния елемент по огромния план. 
 Правителството на ГЕРБ отпуснало близо 6 млн. лв. за тайнствен нов остров край Варна Правителството на ГЕРБ отпуснало близо 6 млн. лв. за тайнствен нов остров край Варна
Проверка на отпуснатите 5 775 000 лева от последното постоянно държавно управление - това на Бойко Борисов, за създаване на буна „ Минерале...

Два договора с консорциум „ Обединение Модерен Транспорт “ са подписани през 2015 година.

Единият е за планиране, СМР, авторски контрол, доставка и монтаж на автоматизирана билетна система и е на стойност 8 318 200 лв. без Данък добавена стойност.

Вторият е за планиране, СМР, авторски контрол, доставка и монтаж по три съставния елемент - “Предимство на транспортните средства на всеобщия публичен градски превоз на кръстовища ”, „ Система за информация на пасажерите в действително време ”и „ Център за ръководство на всеобщия публичен градски превоз ”. Неговата стойност е 6 190 650 лева без Данък добавена стойност.

В обединяването вземат участие пет сдружения – „ Балистик Сел “ е с 45% дял в него, „ Бонима “ е с 5%, „ Интрасофт Интернешънал България “ ЕООД е с 20%, „ Ериксон Телекъмюникейшънс България “ е с 25%, а „ Ериксон “ ООД – Сърбия, с 5%.
 Екатерина Йорданова: Не намалихме съществено разписанията на градския превоз Екатерина Йорданова: Не намалихме съществено разписанията на градския превоз
Екатерина Йорданова е новият ръководител на Жени-ГЕРБ. Тя е общински консултант в София. По Българска национална телевизия Йорданова не разяснява съответна причина...

Според документите за сегашната социална поръчка компанията „ Балистик Сел “ е притежател на авторските права върху софтуерната система, както и върху всички съставни елементи на осведомителната система, представляваща автоматизирана билетна система, в това число и употребяваните за създаването програмни модули и бази данни. Това е причина за директното възлагане на контракта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР