Почти 600 растителни вида са изчезнали от дивата природа през

...
Почти 600 растителни вида са изчезнали от дивата природа през
Коментари Харесай

Хищникът човек - почти 600 вида растения са изчезнали завинаги от Земята

Почти 600 растителни типа са изчезнали от дивата природа през последните 250 години, заяви Би Би Си. Броят се основава на обстоятелства, а не на оценки и е два пъти по-голям от този на изчезналите птици, бозайници и земноводни, взети дружно (217 вида), показва Българска телеграфна агенция.

Растенията изчезват до 500 пъти по-бързо, в сравнение с в случай че нямаше човешко наличие, акцентират учени от английската Кралска ботаническа градина в Кю и от Стокхолмския университет

Най-много растителни типове са изчезнали от островите и в тропиците.

Изчезването на растенията е неприятно за всички типове, сподели доктор Еймиър Ник Лугада от Кралската ботаническа градина в Кю. " Милиони други типове зависят от растенията за оцеляването си, в това число и хората ".

През май отчет на Организация на обединените нации откри, че един милион скотски и растителни типа са застрашени от изгубване.

Изследователите приканват за ограничения, с които да бъде спряно изгубването на растенията - да бъдат разказани всички растения по света, да бъдат подкрепени хербарии, които съхраняват растителни спесимени за бъдещите генерации, да бъдат подкрепяни ботаници, които правят значими проучвания, да бъдат учени децата да разпознават локалните растения.

 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР