Почти 60% от запасите от нефт и газ и 90%

...
Почти 60% от запасите от нефт и газ и 90%
Коментари Харесай

Учени: Изкопаемите горива трябва да си останат в земята

Почти 60% от запасите от петрол и газ и 90% от въглищата би трябвало да останат в земята, с цел да се резервира световното стопляне под 1,5 ° С, считат учени, представени от Би Би Си.

Това е „ мрачна “, само че реалистична оценка на „ това, което науката ни споделя, че е належащо “, убеждават още откривателите.

Те са „ нарисували сюжет на бъдещето “, който оставя доста по-малко място за добиване на изкопаеми горива, в сравнение с се предполагаше по-рано.

Изследователите са пресметнали, че в международен мащаб производството на изкопаеми горива би трябвало да е достигнало своя връх през 2020 година и да е в непрекъснат спад от 3% всяка година до 2050 година

„ По време на пандемията от Covid-19 видяхме огромен спад в производството, само че то се възвръща “, споделя специалистът по енергийни системи от UCL доктор Стив Пай пред Би Би Си.

Изследването се концентрира върху това какъв брой сила е нужна и каква би трябвало да бъде границата на въглеродните излъчвания.

Д-р Джеймс Прайс, също от UCL, твърди: „ Ние споделяме с нашия модел:„ Изпълнете всички тези условия от в този момент до 2100 година, без да отделяте прекалено много въглероден диоксид “.

Много планове за рандеман на изкопаеми горива, които към този момент са планувани или са в употреба, евентуално ще навредят на възможностите на света да реализира интернационално контрактуваните целеви граници за световното стопляне, избрани от Парижкото съглашение от 2015 година, считат още учените.
 Чехия стопира да употребява въглища през 2038 година Чехия стопира да употребява въглища през 2038 година
Чешката промишленост ще спре да употребява въглища през 2038 година Решението е взето през днешния ден от републиканската Комисия по въглищата, заяви Чешка...

Горната граница на допустимите излъчвания, избрана от моделирането в, би дала на света 50% късмет да ограничи стоплянето до 1,5 ° C.

Но изследването споделя: „ Това не регистрира несигурността към, да вземем за пример, противоположната връзка с климатичната система. Така че, с цел да се подсигурява по-голяма сигурност за стабилизиране на тази температура, [дори] още повече въглерод би трябвало да остане в земята. "

Изследователите акцентират националните политики за напълно преустановяване на добива на изкопаеми горива, в това число съюза, основан от Коста Рика и Дания, който ще бъде стартиран на решаващата конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата в Глазгоу тази година, с молба страните да спрат издаването на позволения за рандеман на изкопаеми горива.

Те споделят още, че се надяват, че " ясните цифри " ще вдъхновят политическата воля за бърза и незабавна смяна, с цел да се отклоним от зависимостта от изкопаеми горива.

 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР