Почти 6 минути продължи срещата между ръководството на БСП за

...
Почти 6 минути продължи срещата между ръководството на БСП за
Коментари Харесай

БСП се видя за няколко минути с проф. Габровски и отказа подкрепа

Почти 6 минути продължи срещата сред управлението на " Българска социалистическа партия за България " с номинирания за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски. Тя е втората за деня от поредицата съвещания, планувани за през днешния ден от претендента за министър председател с първия връчен мандат в търсене на поддръжка за лъчение на постоянно държавно управление. Времето се оказа задоволително за водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да съобщи изрично, че няма да поддържа кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС и посочи като причина дългогодишните им връзки с ГЕРБ, в които двете партии имали спорове и несъгласия по модела на ръководство на страната. 

" Основната ми цел ще бъда като жител да диря разговор между партиите, защото радикализацията в диалога сред партиите е стигнала една последна степен, която го прави непроизводителен. Видимо е, че всяка една от партиите, търсейки отбрана на съответните ползи на своите гласоподаватели стига до едни конфронтационни равнища, които не разрешават да се продължи напред. Надявам се да намерим метод това напрежение да бъде понижено и да се премине в режим на разговор и по опция да се търсут общи ползи и допирни точки, с цел да може да се продължи напред ", съобщи при започване на диалога проф. Николай Габровски. 

" Многократно сме изразявали политическата си позицията си. Тук сме от почитание към Вас, с цел да ви кажем три фрази: Приемете нашите почетения като персона и експерт, няма да подкрепим оферти от вас кабинет, защото това за нас е правителство на ГЕРБ. Имаме дългогодишни отношения с ГЕРБ, имаме спорове и несъгласия по модела на ръководство на страната. Тази наша позиция остава непроменена, по тази причина не можем да си позволим да приемем вашата оферта ", сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР