Почти 500 млн. лв. на месец са новите потребителски кредити,

...
Почти 500 млн. лв. на месец са новите потребителски кредити,
Коментари Харесай

500 млн. лв. на месец са новите потребителски заеми

Почти 500 млн. лева на месец са новите потребителски заеми, сочи лихвената статистика на Българска народна банка за юни. Лихвите по заемите за семействата резервират ниските си равнища и през юни, като поевтиняването продължава. От началото на годината по-видимо поевтиняват потребителските заеми, до момента в който ипотечните забавят ритъм и актуалните лихвени равнища са съвсем без смяна.

Малко над 8% междинна рента за нов потребителски левов заем, 3,65% - за евров

През последните 12 месеца наклонността към намаляване на лихвените равнища се резервира. През юни 2019 година междинната рента по новоотпуснати потребителски заеми в лв. доближи 8.04% (8.35% година по-рано). Офертите за нов бизнес се оферират при едни от най-ниските си лихвени равнища от началото на годината. Още в самия старт на 2019 година лихвата по тези заеми беше 8.57%.

При евровите заеми наклонността е даже още по-изразена. От началото на годината до края на юни лихвените равнища за нови заеми бележат спад с 53 базисни пункта, достигайки равнище от 3.56%. Спрямо същия месец на 2018 година понижението е с 25 базисни пункта.

Почти 500 млн. лева на месец са новите потребителски заеми
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР