Почти 500 000 израелци са били разселени в страната си

...
Почти 500 000 израелци са били разселени в страната си
Коментари Харесай

500 000 израелци са разселени заради войната, 1 млн. палестинци се евакуират

Почти 500 000 израелци са били разселени в страната си след офанзивите на Хамас на 7 октомври, заяви представителят на израелската войска. Eвакуиран e целият Южен Израел, всички обитаеми места наоколо до линията Газа, както и 20 обитаеми места по границата с Ливан.

Същевременно повече от един милион души са се преместили от северната част на Газа в южната част на анклава. Сателитни фотоси на американска софтуерна компания демонстрират по какъв начин наподобява граничният пункт Рафа. Помощ, предоставена от няколко страни, от дни чака " зелена светлина " за безвредното й снабдяване в Газа. На фона на спорните информации дали пунктът ще бъде отворен за придвижване, хората с непознати паспорти също чакат за евакуация.



Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще посети на следващия ден Израел.

Държавният секретар Антъни Блинкен заяви, че се чака Израел да осведоми Байдън за военните си цели. Ще бъде разискван методът на осъществяване на интервенциите, с цел да се сведат до най-малко жертвите измежду цивилното население и да се даде опция филантропичната помощ да доближи до хората в Газа, без да се облагодетелства Хамас.

Сирени и ново ракетно нахлуване против израелска територия прекъснаха срещата на американския държавен секретар Антъни Блинкен с израелския министър председател Бенямин Нетаняху. Блинкен се завърна в Израел след обиколка в района.



" В сряда президентът Байдън ще посети Израел. Той идва тук в сериозен миг за Израел, района и света. Президентът ще удостовери солидарността на Съединените щати с Израел и нашия корав ангажимент за сигурността на страната. Президентът ще бъде осведомен от Израел от какво се нуждае за отбраната си. Ще продължат координираните старания за освобождението на заложници. Президентът Байдън ще получи информация по какъв начин Израел организира интервенциите си, по метод, който свежда до най-малко цивилните жертви и дава опция филантропичната помощ да доближи до хората в Газа, без да се облагодетелства Хамас ", сподели Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.

Междувременно израелската войска заяви в изказване, че нощес е нанесла удари по терористични цели на Хизбула в Ливан. Иран съобщи, че се чакат изпреварващи дейности от страна на " оста на съпротивата " в околните часове.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР