Почти 50 водачи са хванати зад волана след употреба на

...
Почти 50 водачи са хванати зад волана след употреба на
Коментари Харесай

Почти 50 водачи са хванати зад волана след употреба на алколох или дрога за последните 24 часа

Почти 50 водачи са хванати зад кормилото след приложимост на алколох или дрога за последните 24 часа, оповестяват от пресцентъра на полицията.

7589 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Извършен е надзор на 10 166 водачи и пасажери. До момента са формирани 1664 фиша и 582 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 32 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 16 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 16 - с над 1,2 на 1000. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 души, а един, спрян за инспекция, е отказал да бъде тестван.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР