Почти 50% от глобалните потребители са започнали да си поръчват

...
Почти 50% от глобалните потребители са започнали да си поръчват
Коментари Харесай

Всеки втори вече предпочита да пазарува през смартфона си

Почти 50% от световните консуматори са почнали да си поръчват хранителни артикули през смарт телефона повече в сравнение с преди пандемията. Освен това 86% от тях декларират, че ще продължат да ползват този табиет и откакто отпаднат ограничаващите ограничения. Това демонстрира проучване на новите потребителски привички, направено от одиторската компания PwC, в което са взели участие над 19 000 души от 70 града в 27 страни по света.

Данните сочат, че в случай че преди пандемията 47% от извършването на покупки се е правило най-вече в положителния остарял физически магазин, в този момент 63% от анкетираните  пазарят по-често онлайн и през смарт телефона си, в сравнение с преди въвеждането на обществената отдалеченост. Тази наклонност е най-силно изразена в Китай и Близкия изток, където надлежно 60% и 58% от запитаните споделят, че са почнали да пазарят повече през телефоните си.

59% от милениълите и 57% от потребителите с деца слагат по-голям акцент върху благосъстоянието си спрямо други групи респонденти. Потребителите обръщат все по-голямо внимание на грижата за себе си, като 51% от живеещите в градска среда удостоверяват, че вследствие на COVID-19 са по-фокусирани върху грижата за психологичното и физическото си здраве, благополучието и метода си на хранене.

 Градските поданици, интервюирани след началото на пандемията, считат, че сигурността и сигурността (49%), както и опазването на здравето (45%) са също толкоз значими за качеството им на живот, колкото и вероятностите им за претовареност на пазара на труда (45%).

„ Въпреки че избрани трендове са в напредък от много време, нашето изследване демонстрира, че пандемията е изострила желанието на потребителите за бистрота, резистентност и улеснение. Компаниите, които ще извлекат най-голяма изгода от обстановката, са тези, които са построили доверие в клиентите си, вложили са в изцяло безпроблемно потребителско преживяване и са приоритизирали здравето и сигурността на потребителите “, коментира Стив Бар, Ръководител Международни потребителски пазари, PwC Съединени американски щати.

„ За първи път, откогато организираме изследването, следим такова обединяване към тематиките за прозрачността, устойчивостта и общественото схващане. В подобен основен миг нуждата фирмите да изградят доверие с евентуалните си клиенти е повече от явна “, допълва Оз Озтюрк, Ръководител Консултантски услуги за интернационалните потребителски пазари, PwC Великобритания.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР