Почти 50 милиона деца по целия свят са били принудени

...
Почти 50 милиона деца по целия свят са били принудени
Коментари Харесай

50 милиона деца са без дом заради войни и природни бедствия

Почти 50 милиона деца по целия свят са били принудени да изоставен домовете си поради спорове и други бедствия. Те се трансформират във вътрешни бежанци или поемат пътя отвън родината си и емигрират.

По данни на оповестения отчет на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) „ 28 милиона деца са принудени да изоставен домовете си, бягайки от принуждение и конфликти”. Сред тях са 10 милиона бежанци, 1 милион очакващи приемане на леговище в други страни, както и 17 милиона деца, определяни като вътрешни бежанци, показва БГНЕС.

Освен това 20 милиона деца са напуснали страните си като емигранти както с родителите си, по този начин и независимо. Според отчета излиза наяве, че се усилва броят на децата, които пресичат границите без да са съпроводени от възрастни. Детският фонд на Организация на обединените нации приканва държавните управления да основават повече законни и сигурни способи за приемане на леговище за потърпевшите от въоръжени спорове, стихийни бедствия и други рецесии.

Специалистите акцентират, че в страните с високо ниво на прихода мигрантите, които съумяват да стартират работа, носят на хазната повече пари, (при заплащане на налози и други подобни), в сравнение с са разноските за обществени помощи за мигранти. Пристигащите заемат работни места, които изискват както ниска, по този начин и висока подготовка. Те способстват за икономическия растеж и нововъведенията, означават в УНИЦЕФ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР