Почти 5% от малките и средни германски банки не са

...
Почти 5% от малките и средни германски банки не са
Коментари Харесай

68 банки се провалиха на стрест тест в Германия

Почти 5% от дребните и междинни немски банки не са покрили условията за финансова адекватност в стрест тест, извършен от два регулатора. " Стрес тестванията демонстрират, че банките би трябвало доста деликатно да оценят какъв брой добре са готови да се оправят с рисковете, разпознати в проучването ", сподели на конференция Раймунд Роселер, изпълнителен шеф на банковия регулатор BaFin.

Те са извършени измежду 1 500 банки и 68 от тях не са покрили условията. Според Андрес Домбрег, член на борда на Bundesbank, броят им е щял да бъде по-голям, в случай че е тестван и резултат на болест.

Германските банки от дълго време страна от относително ниски облаги във фрагментирания пазар и от ниските, а от време на време и негативни, лихви. Финансовите институции са декларирали, че чакат през идващите пет години облагата преди налози да намалее с 9%.

Стрес пробата е включвал разнообразни сюжети, в това число пазарни опасности, кредитни опасности и обстановка, в която Европейската централна банка увеличи лихвите.

Регулаторите са задавали въпроси и за пазара на парцели и по какъв начин вероятно понижение на цените им ще навреди на банките. От 2010 година насам жилищата са поскъпнали с към 50%. " Към момента не виждаме балон на пазара на парцели, само че някои от финансовите институции имат предпочитание да поемат по-голям риск ", споделя Домбрет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР