Почти 5 млрд. лв. са помощите, изплатени по време на

...
Почти 5 млрд. лв. са помощите, изплатени по време на
Коментари Харесай

Деница Сачева: 5 млрд.лв. е глътнала кризата с коронавируса досега

Почти 5 милиарда лева са помощите, изплатени по време на рецесията с ковид до момента . Това съобщи за бТВ общественият министър Деница Сачева.

Тя даде план: 1 млрд.лв. са изплатени по ограниченията 60 на 40 и 60 на 20 в бранша за хотелиерство и туризъм, 30 млн. лева са дадени в бранша на превоза за 580 компании, към 25 млн.лв. са отишли в Министерство на културата за културни дейци , средствата по патронажна грижа, за отопление и други са 7 млн.лв. през Министерство на стопанската система, 300 млн.лв. са в развой на разплащане.
 ВАП желае доклад от Сачева за средствата, отпуснати за патронажна грижа в София
ВАП желае доклад от Сачева за средствата, отпуснати за патронажна грижа в София

Те се интересува дали са осъществявани инспекции на всички бенефициенти

" Дори има напън за още заплащания, ние би трябвало да намерим тънка симетричност сред задачите и ресурсите ", сподели още Сачева. По думите й, макар огромните разходи, рецесията с ковид се понася по-леко на фона на други европейски страни.

Социалният министър е безапелационна, че социално-икономическите ограничения имат положителни индикатори и това, което е зависело от държавното управление, е направено в най-хубавия размер . " Над 1 милион души са хората, поучили друга помощ от страната , за пенсионерите с 50 лева всеки месец са изхарчени 2.2 млн., за тях ще има пари и през април, 120 лева ще има и за хората, които са под линията на беднотия ", изясни Сачева.
 Сачева: Кризата е лакмус кой работи на ярко и кой се крие в сивата зона
Сачева: Кризата е лакмус кой работи на ярко и кой се крие в сивата зона

Тя разясни, че няма условие за платените осигуровки и налози при приемане на обезщетения от ограниченията

По думите на министъра, рецесията ще има въздействие върху изборите, само че тя не е съгласна, че не се оправят с проблемите с имунизациите, защото те не са единствено в България. " Правителството е направило всичко належащо за всеобщата имунизация. Това, че имунизациите се бавят, е проблем отвън държавното управление и отвън България ", безапелационна е Деница Сачева.

Темпът на имунизация няма да се употребява за предизборни цели никога, сподели министърът. Тя заяви, че в обществената сфера има към 4500 обществени служащи, 1000 от тях имат предпочитание да се имунизират , единствено 215 са сложили ваксина.

Деница Сачева разяснява и инспекцията, поискана от прокуратурата поради подозренията за

85 млн. лева е общият бюджет на програмата , за София - вземат участие 17 региона, стартирана е инспекция, която се чака да завърши последваща седмица, сезирани са АДФИ и ГИТ, като до момента е намерено нарушаване, че Росина Станиславова е сключила контракт сама със себе си. За останалите региони на София тече инспекция.

Относно отварянето на заведенията на 1 март, Сачева счита, че няма да има огромен напор при съблюдаване на ограниченията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР