Почти 5 милиона евро е предвиденият бюджет за Европейската прокуратура,

...
Почти 5 милиона евро е предвиденият бюджет за Европейската прокуратура,
Коментари Харесай

Почти 5 млн. евро е предвиденият бюджет за Европейската прокуратура

Почти 5 милиона евро е плануваният бюджет за Европейската прокуратура, с цел да стартира институцията да проверява след две години. Това стана ясно на конференция, част от българското европредседателство. Сумата ще бъде усвоена следващата година.

Вече 22 от 28-те членки утвърждават построяването на институцията, която ще се обитава до Европейския съд в Люксембург и ще включва в състава си шест дами и шестима мъже. Селекцията остава една от главните стъпки за конструирирането на прокуратурата, с цел да има обединен метод в битката с трансграничната престъпност.

--> „ И в случай че употребявам една българска сентенция – „ Сговорна тайфа планина повдига”, съм уверен, че дружно ще можем да осигурим по-справедлива работа на ЕС”, съобщи Франциско Морильо, зам.-директор по въпросите на правораздаването в Европейска комисия.

„ Ако се върнем на думите на господин Морильо, планината към този момент е повдигната, време е да я задържим в това състояние и да продължим работа”, сподели основният прокурор Сотир Цацаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР