Почти 480 хил. лева задължения е натрупала Специализираната болница за

...
Почти 480 хил. лева задължения е натрупала Специализираната болница за
Коментари Харесай

Тубдиспансера във Варна с нови дългове от близо 480 000 лв.

Почти 480 хиляди лв. отговорности е натрупала Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести във Варна до края на октомври тази година. Това стана ясно на днешното съвещание на комисията по опазване на здравето към Общинския съвет, на което бе поискано Община Варна да даде необходимите  финансови средства.

Най-голям е делът на отговорностите за трудови хонорари – 186 130 лева, и за осигуровки – 148 760 лева На контрагенти лечебното заведение дължи близо 89 000 лева. 

Съветниците дадоха позитивно мнение за финансирането в размер на 479 139 лева Те утвърдиха също предлагането на всяко тримесечие от общинския бюджет да се отпускат по 150 000 лева на Белодробната болница, с цел да се избегне натрупването на лихви. И двата въпроса ще бъдат прегледани от членовете на финансовата комисия, а окончателното решение ще вземе локалният парламент.

На днешното съвещание беше обещано единодушие за пренасочване на средства за придобиване на ехокардиограф с доплер за потребностите на " ДКЦ V – Света Екатерина “. Миналата година Община Варна отпусна на лечебното заведение, в което е ситуирана една от Коронавирус зоните,  108 000 лева с Данък добавена стойност за закупуване на мобилен рентгенов уред. Заради административно-нормативни спънки Кугел не беше платен.

Членовете на комисията разискаха и въпроса с рентгеновия уред в ДКЦ " Св. Иван Рилски “ в кв. Аспарухово. Въпреки че през 2019 година беше главно ремонтиран, това лятото  апаратът още веднъж се повреди. Той е доста остаряла трансформация, каквато не е останала да работи в Европа, което затруднява намирането на аварийни елементи. Съветниците бяха единомислещи, че в идващия бюджет на града би трябвало да бъдат планувани средства за нова рентгенова система за графии и скопии, с цел да не се блокира работата на лечебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР