Почти 300 случая на редкия животозастрашаващ синдром, свързан с новия

...
Почти 300 случая на редкия животозастрашаващ синдром, свързан с новия
Коментари Харесай

1000 деца хванали редкия синдром, причинен от Covid-19

Почти 300 случая на редкия животозастрашаващ синдром, обвързван с новия ковид, са разпознати у деца и юноши в Съединени американски щати и въпреки и множеството от тях да са оздравели, още не е известно дали те няма да имат дълготрайни увреждания, предоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Две публикации за синдрома са оповестени в сп. " Ню Ингланд джърнъл ъв медисин ". Те регистрират общо най-малко 285 случая в Съединени американски щати. Той към този момент беше разказан за дребни пациенти с Covid-19 във Франция, Италия, Испания и Англия.

Усложнението е известно като мултисистемен инфекциозен синдром при деца (MIS-C). То има общи признаци с отровен потрес и заболяването на Кавазаки - тресчица, обриви, подути жлези и в тежки случаи - инфектиране на сърцето. Има възпалителни маркери в проучванията на кръвта, появяват се проблеми в най-малко два органа. Усложнението се счита за рядко и смъртните случаи от него са малко. В Съединени американски щати са шест от 285. Със случаите в Европа, са наранени общо към 1000 деца.

Последователна картина на зараждащия синдром се появява две до четири седмици след заразяването с ковид. Синдромът визира две на 100 000 деца или юноши, избрани като под 21 години, от 322 на 100 000 в тази група, които се разболяват от Covid-19.

Едното проучване е направено в детската болница в Бостън, а второто - в Ню Йорк. Не е ясно за какво синдромът се развива при някои деца и юноши, а не при други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР