Почти 300 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на

...
Почти 300 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на
Коментари Харесай

НАП: Приходите в Хасково отново с рекорден ръст

Почти 300 млн. лева са приходите, постъпили в офиса на Национална агенция за приходите в Хасково от началото на годината до края на ноември, оповестяват от Агенцията. Това са с 30 млн. лева повече по отношение на същия интервал на 2020 година, сочат данните на приходната администрация.

Общо данъчните доходи от януари до 30 ноември възлизат на 134,4 млн. лв., като данъкът върху приходите на физически лица е 53,2 млн. лева, 28,4 млн. лева е корпоративният налог и 44,6 млн. лева е събраното Данък добавена стойност.

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември тази година надвишава 163,6 млн. лева В това число 96,6 млн. лева са за държавно публично обезпечаване, 45,3 млн. лева са за здравноосигурителни вноски и 21,7 млн. лева са за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване.

Най-висок е растежът на постъпленията при корпоративен налог - 54 %, като това главно се дължи на смяната в периодите за заплащане на предплатените вноски, изясняват от офиса на Национална агенция за приходите в Хасково. Приходите от налог върху приходите на физическите лица се усилват с 11 на 100, а постъпленията от осигурителни вноски порастват стабилно с 10 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година.

„ Има наклонност за нарастване на доброволното обявление и заплащане от бизнеса и жителите, което е резултат от партньорския метод от страна на Национална агенция за приходите, фокусът ни върху огромните данъчни опасности и единното използване на закона ", разясняват от приходната администрация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР