Почти 30% от водачите, които управляват моторни превозни средства в ...

Почти 30% от водачите, които управляват моторни превозни средства в

Почти 30% от шофьорите в София карали дрогирани

Почти 30% от водачите, които ръководят моторни транспортни средства в София , го вършат след влияние на упойващи субстанции. Това сподели по време на чуването си в Столичния общински съвет (СОС) комисар Тенчо Тенев, шеф на отдел „ Пътна полиция “ - София. Това са младежи сред 18 до 40 години. Според него младото потомство не се преценява с нищо.

Началникът на „ Пътна полиция “ – София добави, че от началото на годината в София са регистрирани над 110 000 нарушавания на скоростта, хванати са 178 водачи след приложимост на опиати, а 298 са хванати да карат след приложимост на алкохол.

„ Столицата е доста натоварена, трафикът е огромен и ние сами, не можем да огреем на всички места “, отбеляза Тенев. По думите му всяка вечер в София има 15 автомобила на „ Пътна полиция “ и още пет, които обслужват автомагистралите към столицата. В София стават доста леки пътнотранспортни катастрофи. Той добави, че от началото на годината броят на жертвите в София са с пет по-малко.

„ Молбата ни е, в случай че има опция, Столичната община да ни обезпечи средства, с цел да осигурим на повече булеварди стационарни камери за снимане на скоростта “, отбеляза още Тенев. 
Къде стават най-вече произшествия?
От началото на годината най-вече пътни катастрофи в София са станали на Околовръстния път – 200, на „ Цариградско шосе “ са регистрирани 103 случая, а на бул. „ Черни връх “ – 51. Най-много жертви има при произшествия на Околовръстния път – 11, на „ Цариградско шосе “ – девет, на бул. „ Черни връх - три “, осведоми началникът на „ Пътна полиция “ - София , представен от Българска телеграфна агенция.

Източник: novinite.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg