Почти 3 месеца след ужасяващата катастрофа край Своге, която отне

...
Почти 3 месеца след ужасяващата катастрофа край Своге, която отне
Коментари Харесай

Почти 3 месеца след ада край Своге – мантинела няма

Почти 3 месеца след ужасяващата злополука край Своге, която лиши 20 човешки живота, доста въпроси към момента стоят неразрешени. На среща с омбудсмана Мая Манолова и представители на АПИ жители на Своге показаха своите опасения за свършената работа след случая.
Мантинелата, през която рейсът мина и се обърна, към момента не е ремонтирана и сложена. Стана ясно, че от АПИ ще слагат мантинелата, макар че не било тяхна задача.
"Това нещо трябваше да бъде свършено доста от дълго време. Това е отговорност и задача на стопанина на пътя - Агенция "Пътна инфраструктура ". Стопаните на пътищата в България по този начин работят - от тях да мине, да отбият номера ", уточни Диана Русинова от Института за пътна сигурност пред кореспондент на Bulgaria ON AIR.
Тя акцентира, че първопричината за настъпване на ПТП-то с рейса не е отстранена. Мантинелата продължава да е вдадена в платното за придвижване, колите пробват да я заобикалят и отиват към центъра на платното, обясни Русинова.
Според нея АПИ е почистила пътя козметично, а застрашаващите живота фактори не престават да са налице.
"Оправени са неща, които са забележими за хората. Къде е наложителният знак: "Внимание, рисков завой "!?, попита Русинова.
Представителят на Института за пътна сигурност се чуди за какво се основават всички правила в България, откакто никой не ги съблюдава. И попита кой глоби хората, които се грижат за организацията на придвижването у нас.
"Не може да се крият 3 месеца зад "следствена загадка ", настоя тя по адрес на АПИ.
Одити на Института за пътна сигурност откриват голям брой пропуски след ремонта от страна на Агенция "Пътна инфраструктура ".
Според Русинова има над 90 пропуща на АПИ единствено от нулевата точка на инспекцията до мястото на съдбовния случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР