Почти 3 месеца след ужасяващата катастрофа край Своге, която отне

...
Почти 3 месеца след ужасяващата катастрофа край Своге, която отне
Коментари Харесай

Почти 3 месеца след ада край Своге – мантинела няма!

Почти 3 месеца след ужасяващата злополука край Своге, която лиши 20 човешки живота, доста въпроси към момента стоят неразрешени. На среща с омбудсмана Мая Манолова и представители на АПИ жители на Своге показаха своите опасения за свършената работа след случая.

Мантинелата, през която рейсът мина и се обърна, към момента не е ремонтирана и сложена. Стана ясно, че от АПИ ще слагат мантинелата, макар че не било тяхна задача.

" Това нещо трябваше да бъде свършено доста от дълго време. Това е отговорност и задача на стопанина на пътя - Агенция " Пътна инфраструктура ". Стопаните на пътищата в България по този начин работят - от тях да мине, да отбият номера ", уточни Диана Русинова от Института за пътна сигурност пред кореспондент на Bulgaria ON AIR.

Тя акцентира, че първопричината за настъпване на ПТП-то с рейса не е отстранена. Мантинелата продължава да е вдадена в платното за придвижване, колите пробват да я заобикалят и отиват към центъра на платното, обясни Русинова.

Според нея АПИ е почистила пътя козметично, а застрашаващите живота фактори не престават да са налице.

" Оправени са неща, които са забележими за хората. Къде е наложителният знак: " Внимание, рисков завой "!?, попита Русинова.

Представителят на Института за пътна сигурност се чуди за какво се основават всички правила в България, откакто никой не ги съблюдава. И попита кой глоби хората, които се грижат за организацията на придвижването у нас.

" Не може да се крият 3 месеца зад " следствена загадка ", настоя тя по адрес на АПИ.

Одити на Института за пътна сигурност откриват голям брой пропуски след ремонта от страна на Агенция " Пътна инфраструктура ".

Според Русинова има над 90 пропуща на АПИ единствено от нулевата точка на инспекцията до мястото на съдбовния случай.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР