Почти 26% от всички учители в Смолянска област са ваксинирани,

...
Почти 26% от всички учители в Смолянска област са ваксинирани,
Коментари Харесай

26% от учителите в Смолянско ваксинирани, 15% са минали COVI...

Почти 26% от всички учители в Смолянска област са имунизирани, оповестиха в отговор за " Марица " от РУО на МОН - Смолян. Общият брой на педагогическите експерти в област Смолян е 1461. От тях със приключен имунизационен цикъл са 374, а 44 учители са с повърхностен имунизационен цикъл или малко над 3%. 22-ма педагогичен експерти не желаят да дадат информация за имунизиране, а преболедувалите педагогичен експерти от 15.09.2020 година до момента са 219 или 15%.

Подобна е статистиката и за непедагогическия личен състав в просветителните институции на региона. От РУО на МОН прецизират, че обстановката в страната с имунизациите и преболедувалите измежду педагогическите експерти е идентична.

В района няма да бъде закрито нито едно учебно заведение към 15 септември т.г., декларират от просветителното ведомство.

През образователната 2020/2021 година в региона са функционирали общо 17 учебни заведения и 8 детски градини, които са включени в Списъка на средищните учебни заведения и детски градини, както и 25 учебни заведения и 15 детски градини, които са включени в листата на предпазените учебни заведения и детски градини. " В РУО – Смолян обичайно организира политика на опазване на просветителните институции на територията на региона. Това е значимо за младите фамилии в дребните обитаеми места, което ще ограничи миграцията и обезлюдяването им, а и ще обезпечи еднакъв достъп до качествено обучение на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. Най-много предпазени и средищни учебни заведения има в нашата област по отношение на броя население в страната, само че това е разумно поради 100 % планинския ни релеф и други съпътстващи условия ", разясняват от просветителната институция.

Към момента има записани 3047 деца и 9124 възпитаници, които се чакат в първия образователен ден на прага на просветителните институции в района. " Проблемът за отпаднали възпитаници в област Смолян не съществува от доста години, той е решен от дълго време и стабилно. Надяваме се пандемията да не промени тази позитивна наклонност на образованието в района ни, за което взимаме превантивни ограничения ", показват от РУО.

Децата, учениците и техните родители изрично избират присъственото образование по обясними и всеобщо коментирани в общественото пространство аргументи , сочат изследванията на РУО.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР