Почти 26,3 млн. лева е проектобюджетът на община Варна във

...
Почти 26,3 млн. лева е проектобюджетът на община Варна във
Коментари Харесай

С 2 млн. лв. разширяват гробищния парк в Тополи

Почти 26,3 млн. лв. е проектобюджетът на община Варна във функционалност „ Култура, спорт, почивни действия и религиозно дело “ за 2022 година и бележи растеж с към 7,6 млн. лв. по отношение на предходната година.

Проекторамката по това перо беше утвърдена на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общински съвет – Варна, оповестиха от пресслужбата му за Moreto.net.

Близо 2,5 млн. лв. са планувани за финансово подкрепяне на интернационалните и локални културни прояви , както и за осъществяване на Програмата за паметниково, художествено-пластично и монументално създаване. Бюджетът за общинския фонд „ Култура “ тази година е в размер на 1 млн. лв..

Заделеното финансиране за музеите и галериите с районен темперамент е 2,7 млн. лв.. За читалищата в бюджета са заложени 1,8 млн. лв., а за библиотеките – близо 1,5 млн. лв.. Разходите за зоопарка, който също е част от функционалността, са планувани в размер на 1,6 млн. лв., като половината от тях са за финансови вложения.

Друго огромно перо са средствата за уголемение на гробищния парк „ Запад “ в с. Тополи. То ще коства на бюджета 2 млн. лв..

За естетизацията на градската среда са планувани 128 хиляди лв.. От тях 79 хиляди лв. са за осъществяване на Програмата за паметниково, художествено-пластично и монументално създаване за 2022 година, чийто фокус тази година е върху по-отдалечените от историческия център региони като „ Младост “ и „ Аспарухово “.

През 2022 година Варненската опера чества 75-годишен празник. Планирани са десетки събития, като единствено в интервала от 11 юни до 25 август ще се проведат 20 спектакъла в 22 вечери. По мотив значимата годишнина съветниците дадоха единодушието си Община Варна да отпусне 50 000 лева, с които да подкрепи финансово някои богатата културна стратегия.

Членовете на комисията утвърдиха и самостоятелните външни специалисти, краткотрайни членове на Експертния съвет към фонд „ Култура “. Решено бе през идната година плановете да се правят оценка от арх. Владимир Попов, Христина Джурова, Десислава Ризова, Антон Момчилов - Бурназки, Христо Стоянов и Камен Балкански.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР