Почти 25% от предписаните рецепти за антибиотици реално не са

...
Почти 25% от предписаните рецепти за антибиотици реално не са
Коментари Харесай

Всеки пети, който пие антибиотик, го взима безсмислено

Почти 25% от предписаните предписания за антибиотици действително не са нужни, написа medikforum.ru. А напразното приемане на антибактериални медикаменти прави въпросните микроорганизми резистентни и смъртоносно рискови. Това настояват учени от Съединени американски щати въз основата на частни медицински застраховки на пациенти.

Едва 8% от рецептите на болните били изцяло оправдани, 23% - безусловно неправилни, 36% вероятно нужни, а 28% от рецептите лекарите са предписали без документирана диагноза. Авторите на проучването са пресметнали, че по този начин всеки шести възрастен, взел участие в изследването, както и 10% % от децата най-малко един път са получили рецепта за антибиотици, които не самичък им били нужни.

Учените от университета в Мичиган, които са създали този математически разбор, са уверени, че сходна процедура от страна на лекарите се явява една от главните аргументи за устойчивост към антибиотици. 

Припомняме, че за 2019 година Световната здравна организация счита поносимостта към антибиотици за съществена заплаха за хората през околните години. Ако обстановката не се промени и лекарите не престават безотговорно и безсъвестно да издават предписания за тези медикаменти, то човечеството ще се върне в епохата преди изобретяването на антибиотиците, когато туберкулозата, сифилиса или белодробните възпаления са водели до гибел. 

Учените обръщат внимание и върху това, че в някои страни към момента е допустимо да се купуват антибиотици без рецепта, и хората интензивно се занимават със самолечение. А това още по-бързо води човешкия жанр все още, в който антибиотиците ще се окажат безполезни. 

Редно е още един път да напомним, че тези главното предопределение на тези лекарствени препарати е унищожаването на бактериите за преустановяване на тяхното размножаване. Антибиотиците са ефикасни при кожни инфекции, менингит, стрептококови провали на горните дихателни пътища, инфекции на отделителната система и бъбреците, някои инфекции на синусите и ушите, бактериална пневмония и коклюш, сепсис и туберкулоза. Категорично антибиотиците не правят работа при вирусни болести, в това число грип, настинка, ларингит, бронхит, кашлица и сходни.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР