Почти 24 часа след като Twitter смени логото си на

...
Почти 24 часа след като Twitter смени логото си на
Коментари Харесай

Twitter замени синята птица в логото си с Dogecoin

Почти 24 часа откакто Twitter смени логото си на синя птица с неприятно изрязано изображение на известното мем куче Doge, станало известно с помощта на криптовалутите, милиардерът притежател на компанията Илон Мъск към момента не е предложил пояснение за смяната.

В понеделник, потребителите на известната обществена мрежа означиха, че иконичното лого на синятата птица на началната страница и екрана за зареждане на Twitter е сменено с изображението на Шиба ину , лицето на криптовалутата Dogecoin. В продължение на часове нито Twitter, нито Мъск регистрираха смяната.

В типичния жанр на Мъск, той в последна сметка туитна мем, отбелязвайки смяната, и последва с най-близкото до обяснението, което е предложил: увещание за шега, направена от потребител в туитър през март 2022 година, която предлага той да купи Twitter и да размени логото с Doge .

— Elon Musk (@elonmusk)
Официалният акаунт на Dogecoin туитна в отговор: " Много валута. Еха. Много монети. Как Пари. Толкова крипто ". Имейл с молба за коментар от пресцентъра на Twitter получи единствено автоматизиран отговор, едно емотиконче, което беше задоволително за интервенцията на Twitter за връзки с обществеността от края на март.

Някои консуматори спекулираха, че е трябвало да бъде първоаприлска смешка, която компанията не е съумяла да вкара в точния момент на 1 април.

Други се чудеха дали това не е опит да се разпространят вести за правосъдно дело против Мъск. Промяната пристигна единствено дни откакто Мъск подаде петиция до съда в Съединени американски щати за отменяне на дело, заведено против него от вложители в Dogecoin за 258 милиарда $ за хипотетична пирамидална скица.

Ройтерс заяви през юни предходната година, че съгласно жалбата ищците настояват, че Мъск е знаел, че от 2019 година криптовалутата няма стойност , само че е насърчавал Dogecoin, с цел да печели от нейната търговия.

" Мъск употребява своя фундамент като най-богатия човек в света, с цел да оперира и манипулира пирамидалната скица на Dogecoin за облага, слава и веселба ", се споделя в жалбата.

Съобщава се, че ищците се оплакаха, че разпродажбата на Dogecoin е почнала, когато Мъск се появи в епизод на Saturday Night Live и назова Dogecoin " скица " в сегмент на комичното предаване.

Адвокатите на Мъск и Tesla нарекоха обвиняванията в правосъдния развой " фантазирана небивалица " поради " безобидните и постоянно глупави туитове " на Мъск за Dogecoi n.

Стойността на Dogecoin скочи предходната година, откакто Мъск разгласи, че стоките на Tesla могат да бъдат закупени с него.

При смяната на логото на Twitter цената на Dogecoin скочи от 0,079 $ на 0,094 $ , най-високата стойност на валутата от ноември предходната година.

Twitter в този момент коства по-малко от 20 милиарда $, съгласно изтекла вътрешна записка, под половината от това, което Мъск заплати за него преди шест месеца. Въпреки обещанието да отстрани наследените сини отметки за тествани консуматори от 1 април, уеб сайтът е премахнал отметката единствено за главния акаунт в Twitter на New York Times.
 Twitter краткотрайно лимитира броя на прочетените туитове дневно
Twitter краткотрайно лимитира броя на прочетените туитове дневно

Решението е на Мъск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР