Почти 22 процента от хората в Германия по собствените им

...
Почти 22 процента от хората в Германия по собствените им
Коментари Харесай

“Евростат“: Половината българи не могат да си позволят едноседмична почивка

Почти 22 % от хората в Германия по личните им думи не са имали задоволително средства за едноседмична отмора през 2022 година. Това сочат данни на Евростат, поискани от парламентарната група на партия " Левите ", написа сп. " Шпигел ".
Прочетете още
Според данните, оповестени първо от Редакционната мрежа на Германия (RND), най-често са наранени самотните родители, отбелязва " Шпигел ".

Сред германците в категорията " уединен човек с деца на прехрана ", 42 на 100 са показали, че не могат да отидат на отмора за една седмица. Като цяло семействата с деца са по-често наранени (23,4 процента), в сравнение с семействата без деца (20,7 процента).

Засегнати са и пенсионерите. В категорията " Възрастен на 65 и повече години " 28,7 на 100 не са могли да си разрешат едноседмична отмора предходната година. Година по-рано делът им бе 27,3 %.

Сред останалите европейски страни, делът на хората, които не са можели да си разрешат отмора, е по-малък в девет и по-висок - в 17 страни по отношение на регистрираното в Германия, написа Българска телеграфна агенция. Средната стойност за Европейския съюз е 28,5 %.

Лидерът на парламентарната група на " Левите " Дитмар Барч дефинира цифрите за Германия като " тъжна констатация ".

" Тези числа демонстрират какъв брой надълбоко обществено е разграничена Германия ", сподели Барч пред Редакционната мрежа на Германия. " Всеки би трябвало да има опция да отиде на отмора най-малко една седмица в годината ", прибавя той. Това изисква по-високи заплати, съответни пенсии, поредна антиинфлационна политика и устойчива на беднотия съществена система за сигурност на децата в Германия, съгласно Барч.

Цифрите се двоумят през последните години. Миналата година се следи леко нарастване на германците, които не могат да си разрешат отмора, по отношение на 2021 година, когато съотношението бе 19,9 %. Значително по-нисък бе делът през годините от 2017 година (15,3 на сто) до 2019 година (12,8 на сто). През 2011 година съвсем всеки четвърти в страната (22,8 на сто) не можеше да си разреши едноседмична почивка, напомня " Шпигел ".

Според таблицата, оповестена от немското издание, България е на трето място в дъното на класацията, като 48,3 % от българите не са можели да си разрешат едноседмична отмора. С по-лоши резултати са Гърция (с 48,8 процента) и Румъния (с 62,5 процента).

С минимален % жители, които срещат усложнения да финансират едноседмична отмора, са Люксембург (7,6 процента) и Швеция (10,2 процента).
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР