Почти 200 туристи, пътуващи за Анталия, останаха блокирани с часове

...
Почти 200 туристи, пътуващи за Анталия, останаха блокирани с часове
Коментари Харесай

Заради повреден самолет: Близо 200 туристи бяха блокирани с часове на летище София

Почти 200 туристи, пътуващи за Анталия, останаха блокирани с часове на летище София. Сред тях е имало и дребни деца.

Полетът им е трябвало да излети през вчерашния ден в 11 часа сутринта. След като се оказало, че има механически проблем със самолета, им е обяснено да изчакат първо половин час, по-късно до 15.00 часа.

Впоследствие излиза наяве, че би трябвало да бъде изпратен различен аероплан от Турция, който обаче идва на летището след 20.00 вечерта. Оказва се, че той е по-малък и не може да събере всички пасажери, заради което се е наложило 30 души непринудено да се откажат от пътуването, което довело до в допълнение напрежение.

Вторият аероплан е изхвърчал минути преди 22 часа през вчерашния ден вечерта.

От летище София обясниха за Българска национална телевизия, че чартърът е на турска компания, която се е наложило да го смени поради щета. След като пасажерите са качени в новия аероплан обаче е трябвало да изчакат също много време, с цел да получат позволение за политане.

Ето какво описа една от пътничките: " Свалиха ни от самолета, сутринта трябваше да излетим в 11:10 от летище София. Поради механически проблем на самолета споделиха, че ще отнеме 10 минути да го разрешат казуса, само че лиши повече и ни върнаха на терминала. Чакахме 2 часа без никаква информация да ни бъде дадена. До 15 часа не научихме нищо, по-късно ни споделиха, че в 17 часа би трябвало да дойде аероплан от Турция, който да излети към 20 ч. До 20.30 ч. сме чакали самолета, който пристигна. Беше по-малък и споделиха, че към 20 индивида би трябвало непринудено да се откажат от полета си ", сподели Невелина Марковска.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР