Почти 200 000 дни отпуска имат да взимат служителите на

...
Почти 200 000 дни отпуска имат да взимат служителите на
Коментари Харесай

200 000 дни отпуска имат да взимат служителите на затворите

Почти 200 000 дни отпуска имат да взимат чиновниците на пандизите. Това демонстрира информация с неизползвания отпуск от надзирателите в пандизите , показана от Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ).

Повод за писмото им са множеството неуредици в изискванията на труд, които бяха коментирани и при срещата на управлението на синдиката с основния прокурор Сотир Цацаров, както и писмото на Цацаров до правосъдния министър Цецка Цачева по отношение на дефицита на надзиратели.

 Цацаров беседва със Синдиката на надзирателите
Цацаров беседва със Синдиката на надзирателите

Проблемите не са преодолени до момента

Към месец декември 2017 година неизползвания от чиновниците на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията (ГД " ИН " ) отпуск, насъбран през годините е 192 550 дни .

Това демонстрират данните на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " предоставени на Синдикат на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) по реда на Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ).

Според данните, изключителния труд за времето 2015-2017 година, положен от надзирателите е:

2015 год. - 351 977 часа

2016 год. - 703 955 часа

2017 год. - 415 847 часа

За този интервал са подписани 1948 бр. спогодби. Компенсациите по тях са 1 923 825, 82 лв.., от които за заплащане 1 249 237,54 лева и осигурителни вноски за шеф 674 588,28 лева

Споразуменията са за положен, само че неплатен навреме ексклузивен труд.
Липсва публична информация по отношение на питането на Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) за общия брой на подадените изпълнителни листа против ГДИН и какъв брой тъкмо са изплатените суми за ексклузивен труд - главници, лихви, осигурителни вноски, адвокатски възнаграждения, правосъдни експертизи и разходи от 2010 година до в този момент. Самите надзиратели считат, че от дирекцията целят укриване на информацията от данъкоплатеца.

 На служители на реда и надзиратели им писна от „ промени
На служители на реда и надзиратели им писна от „ промени ", оповестиха началото на митинги

Ще разположат и палатков лагер

Малко по-рано денем синдикатите в Министерство на вътрешните работи и вътрешният министър Валентин Радев подписаха новия Колективен трудов контракт (КТД ). Предстои да бъде разисквано по какъв начин ще бъдат разпределени спомагателните 55 милиона лв., отпуснати за нарастване на заплати през новата година.

Въпреки подписания контракт, на 22 декември, когато е професионалният празник на граничарите , служители на реда от страната ще стачкуват към граничните контролно-пропускателни пунктове, оповестиха от Синдикалната федерация на чиновниците от Министерство на вътрешните работи.

Причината е, че настояванията, показани от синдикалните организации в Министерство на вътрешните работи, не са изпълнени и за това организациите са в положение на митинг.

Следвайки оповестената през месец юни 2017 година стратегия, СФСМВР продължава протестните си дейности на 22 декември 2017 година , пишат от федерацията.

В 11.00 часа началото на митинга ще бъде сложено от членовете на СФСМВР на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Станке Лисичково ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Стрезимировци " и пред РДГП " Елхово ".

В 11.30 часа ще стартират митингите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден ".

В 12.00 часа ще е началото на митингите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак " и в град Сливен пред районно управление (на МВР) - Сливен.

Протестният маратон на 22 декември 2017 година ще бъде закрит в 18.30 часа в град Варна на площада сред " Транспортна болница " и Митница - Варна, разясняват от полицейския профсъюз.

Синдикалната федерация на чиновниците от Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) е учредена през февруари 2009 година, след спонтанните полицейски митинги в края на 2008 година. В нея членуват н пъкъл 8 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи - както служители на реда, пожарникари и спасители, по този начин и държавни чиновници и лица, работещи по трудово правно отношение, заети във всички посоки на активност на Министерство на вътрешните работи.

Относно идните митинги вътрешният министър Валентин Радев съобщи: " откакто има митинг, значи има проблем " .

Към момента няма решение по какъв начин ще продължат митингите на служителите на реда след Нова година, когато България поема председателството на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР