Почти 2 милиарда и половина са в прикрито строителство. Това

...
Почти 2 милиарда и половина са в прикрито строителство. Това
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Докладът за пътните ремонти ще бъде предаден на Прокуратурата

" Почти 2 милиарда и половина са в скрито строителство. Това сочат изводите в отчета на работната група, която ревизира договорите на АПИ за настоящ ремонт и поддръжка за интервала 2018 година - 2021 година ", това разгласи на ексклузивен брифинг министърът на финансите Асен Василев.

Реално нарушаването на закона за публичните поръчки се дължи напълно на скрито строителство.

От 3 милиарда и 400 милиона лв. - 1 милиард са настоящ ремонт и поддръжка, 2 милиарда и 462 милиона лв. са скрито строителство, добави той.

Василев направи и още разкрития.

Той разгласи, че ще даде на прокурор отчета за ремонтите на пътища, както и на Народно събрание.

" Има доста случаи, в които са повишени оптималните единични цени ", акцентира Асен Василев.

" Някои компании са се облагодетелствали по отношение на всички участници на пазара. Комисията е решила, че тези работи съставляват съставомерни действия и по силата на Наказателния кодекс ", това съобщи Асен Василев при показване на отчета на междуведомствената комисия сред Министерство на регионалното развитие и МФ.

" Някои пракити, които са меко казано скандални. Дали сме съответен план с предпазен ремонт. Стойността на плана е 45 млн. Строителството е предоставено на 28 автуст 2020, а проектирането на 5 ноември 2020 година Явно някой е употребил машина на времето, щом проектирането е направено по-късно. Има десетки такива случаи ", продължи той.

Той посочи, че става въпрос за път 3861, правата Югово - Лъки в региона на Смолян.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР