Почти 140 години, след като първите луксозни влакове "Ориент Експрес"

...
Почти 140 години, след като първите луксозни влакове "Ориент Експрес"
Коментари Харесай

Легендата Ориент Експрес се завръща в нов вид

Почти 140 години, откакто първите първокласни влакове "Ориент Експрес " трансформираха вечно железопътния превоз, легендата се завръща. " Ориент Експрес ", занаятчия на пътешествията от 1883 година, разгласи завръщането на своя именит трен в нов неповторим тип.

С поддръжката на компанията Accor и управлението на ръководителя и основен изпълнителен шеф Себастиен Базен, "Ориент Експрес " е поверил на архитекта Максим д'Анжеак нова и историческа задача: да съживи легендата посредством реинтерпретация на декора .

През 2024 година, тъкмо в точния момент за Олимпийските игри в Париж, първите вагони , проектирани в съдействие с най-хубавите френски занаятчии, ще разкрият новите прелести на "Ориент Експрес ".

Съвременната първокласна визия и извънреден комфорт ще поканят пасажерите да изживят легендата на борда на 17 истински вагона "Ориент Експрес ", датиращи от 20-те и 30-те години на предишния век .

Този набор от вагони, прочут като "Nostalgie-Istanbul-Orient-Express " , беше мечтаното странствуване с трен, намерено при започване на 80-те години на предишния век от швейцарския туроператор и предприемач Алберт Глат. Влакът се движеше сред Цюрих и Истанбул. Под името “Extrême-Orient-Express” влакът направи най-дългото пътешестване сред Париж и Токио , преди да спре няколко години по-късно и да изчезне.

През 2015 година Артър Мететал, откривател, профилиран в индустриалната история, направи международна инвентаризация на "Ориент Експрес " за железопътната линия SNCF. В хода на своите проучвания той открива известните вагони изненадващо добре непокътнати. Интериорът поддържа същите маркетри "Morrison " и "Nelson " и панели "Lalique ", емблематични за жанр Арт Деко.

The interior of the Orient Express, built in 1883.
— Historical Pictures (@Besthistorical)
След две години договаряния "Nostalgie-Istanbul-Orient-Express " е продаден на "Ориент Експрес ".

"Dantesque " върна 17-те вагона - 12 спални такива, 1 ресторант, 3 салона и 1 фургон - назад във Франция.

Архитектът Максим д'Анжеак описа за влака: „ Прераждането на "Ориент Експрес " е софтуерно предизвикателство, отговарящо на научни, художествени и механически критерии, където целият план е умислен като произведение на изкуството. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР