Почти 13 години след излизането на Аватар“, Джеймс Камерън най-после

...
Почти 13 години след излизането на Аватар“, Джеймс Камерън най-после
Коментари Харесай

Джеймс Камерън най-после пусна на екран „Аватар: Природата на водата“

Почти 13 години след излизането на „ Аватар “, Джеймс Камерън най-сетне пусна на екран дълго чаканото му продължение – „ Аватар: Природата на водата “.

Сам Уортингтън, Зоуи Салдана и Сигорни Уийвър минаха по синия килим на площад Лестър в Лондон, дружно с нови звезди като Кейт Уинслет.

Пуснат през 2009 година, „ Аватар “ завоюва 2.8 милиарда $ в международния боксофис и държеше върха за най-касов филм на всички времена в продължение на 10 години.

Снимките на продължението започнаха още през 2017 година – едно дълго пътешестване, което Камерън признава, от време на време го е карало да се съмнява, че филмът в миналото ще бъде приключен.
Имаше моменти, когато не мислехме, че в миналото ще стоим тук. Точно по този начин. Когато пандемията удари, ни затвориха за 6 месеца. И даже, когато се върнахме на работа, не знаехме дали ще отворят киносалоните. Беше ужасно време, когато започнахме фотосите преди 5 години. Така че продукцията преодоля целия този интервал. Но ето ни тук. Зрителите се връщат, кината са цялостни още веднъж. Билетите за първите няколко седмици са разпродадени. Чувството е на възобновление.
Джеймс Камерън, режисьор

Тричасовият „ Аватар: Природата на водата “ продължава историята на Нави, раса от извънземни хуманоиди, нападнати от хора.

Уортингтън и Салдана още веднъж влизат в функциите на Джейк Съли и Нейтири, които в този момент търсят леговище при обитаващия рифовете клан Меткайна.
Не вършим копие на първия филм. Искахме да напреднем освен в технологиите, само че и в развиването на този свят. Можем да забележим повече от Пандора, описваме историята на фамилията на Джейк. Това е филм за фамилията и отбраната му.
Сам Уортингтън, артист, в ролята на Джейк

Камерън дава роля и на неговата добра позната Кейт Уинслет. Тя е Ронал, членка на клана Меткайна. Първо нейно съдействие с режисьора след " Титаник " от 1997 година

Сигорни Уийвър, който в първия филм играеше академик - доктор Грейс Огъстин, в този момент влиза в ролята на дете - дъщерята на Джейк и Нейтири – Кири.

Третият филм е към този момент в интервал на постпродукция, а са почнали и фотосите на четвърти.

„ Аватар: Природата на водата “ излиза на огромен екран в Обединеното кралство, Съединени американски щати и в България на 16 декември.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР