Медии: Близо 100 танка Leopard 1 се съхраняват на открито, тъй като Швейцария отказва прехвърлянето им в Украйна

...
Почти 100 произведени в Швейцария танка Leopard 1 се съхраняват
Коментари Харесай

Почти 100 произведени в Швейцария танка Leopard 1 се съхраняват на открито в Италия след отказа на Швейцария да разреши прехвърлянето им в Украйна, Швейцарската обществена телевизионна организация RSI съобщи на 26 август.

Швейцарската компания, която притежава танковете, RUAG, искаше да продаде танковете на Германия за Украйна, но швейцарското правителство блокира продажбата.

< p>По-рано това лято European Pravda съобщи, че 96 неоперативни танка Leopard 1, които са били определени да бъдат изпратени в Германия, за да бъдат модернизирани и доставени в Украйна, са били блокирани от Швейцария заради политиката на неутралитет на страната. Както се вижда от снимките на RSI, танковете остават в Италия.

В обръщение към швейцарския парламент на 15 юни президентът Володимир Зеленски повдигна текущия в швейцарския парламент относно реекспорт на швейцарския оръжеен арсенал, напомняйки нуждата на Украйна от военна помощ.

Според RSI, няколко страни, включително Германия, Холандия и Дания, планираха да закупят тези танкове от RUAG и да ги доставят към Украйна. Договор, получен от RSI, разкри, че RUAG планира да ги продаде на Rheinmetall, но договорът беше отхвърлен от швейцарското правителство.

Прочетете също: Продължавайки напред в контранастъплението в Бахмут, закалените части на Украйна очакват дълго, мрачно война



Работим усилено, за да ви предоставим независими местни новини от Украйна. Помислете дали да не подкрепите Kyiv Independent.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР