Почти 10 процента от работещите и над 20 на сто

...
Почти 10 процента от работещите и над 20 на сто
Коментари Харесай

Над 20 % от населението в ЕС е застрашено от бедност

Почти 10 % от работещите и над 20 на 100 от популацията на Европейски Съюз са застрашени от беднотия и обществена изолираност. Данните са повече от тревожни на фона на разрастващата се пандемия от COVID-19. Точно поради това Европейски Съюз се пробва да наложи общи правила, които да защитят работещите и да регламентират трудовите им хонорари. В началото на февруари Алиансът одобри отчет, с който се разгласи в поддръжка на най-уязвимите работещи хора и изиска установяване на размера на минималната заплата, който да е над прага на бедността.
В 21 страни цената на средствата, които би трябвало да получат жителите, става със закон или решение на компететен орган. В 6 страни от Общността паричните хонорари са обект на групови съглашения. И с цел да се оправят с неравенството и бедността измежду работещите, от Екологичен потенциал приканват за промени в трудовото законодателство.
"Нуждаем се от европейски минимални стандарти, мощни обществени системи в страните членки. Нуждаем се от пенсии и заплати, които да подсигуряват заслужен човешки живот ", сподели Йозлем Демиров, докладчик за директивата за минималната работна заплата.
Необходими са и ограничения в демографско отношение, защото към сегашния миг дамите са изложени на по-висок риск от беднотия, в сравнение с мъжете. Оказва се, че пандемията от COVID-19 е "разболяла " най-силно бранша на услугите. В него обичайно работят повече дами.
По данни на Евростат през 2018 година малко над 9 % от европейските служащи са били изложени на риск от беднотия. Ниските заплати не са се нараснали със същия ритъм и това в допълнение изостря неравенствата. Необходими са съществени ограничения, с цел да може страните от Европейски Съюз да се оправят с финансовите си усложнения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР