Почти 10 000 ветерани и 800 служители на въоръжените сили

...
Почти 10 000 ветерани и 800 служители на въоръжените сили
Коментари Харесай

Кинг ръководи службата за Деня на възпоменанието в Кенотаф

Почти 10 000 ветерани и 800 чиновници на въоръжените сили от трите служби вземат участие в шествието с двуминутно безмълвие в Обединеното кралство в 11 сутринта.

Венци ще бъдат положени от членове на кралското семейство, високопоставени политици и високопоставени лица в Кенотафа.

Те се причисляват от хиляди членове на обществеността, подредени в Уайтхол, с цел да гледат службата.

Сред присъстващите са ветерани от нуклеарните опити, които за първи път ще носят орден в символ на самопризнание за техния принос.

След 70 години очакване за самопризнание, тези, които са били изложени на въздействието на нуклеарни бомби по време на Програмата за тестване на Обединеното кралство получи орден - изобразяващ атом, заобиколен от маслинови клони - за службата в неделя на Възпоменанието.

Ще бъдат показани повече от 300 разнообразни въоръжени сили и цивилни организации, както и към 300 ветерани, които не са свързани с асоциация, които са поканени да се причислят за първи път.

Те също ще отбележат 70 години от края на боевете в Корейската война и 20 години от началото на военните интервенции на Обединеното кралство в Ирак.

Премиерът Риши Сунак сподели: „ Смелостта и отдадеността, показани от нашите военнослужещи и дами, както през днешния ден, по този начин и през поколенията преди тях, са смиряващи и знам, че доста хора в цялата страна ще почетат паметта им през днешния ден в спокоен размисъл. "

Г-н Сунак сподели, че последните събития са послужили като „ блестящо увещание, че не можем да приемем мъчно извоювания мир, в който живеем, за даденост ".

Гледайте цялостното отразяване по Sky News от 10.30 ч. със Сали Локууд и кралския коментатор Алистър Брус. Канал Sky 501, Virgin Media HD 602, Freeview 233, уебсайтът и приложението Sky News или YouTube.

Обединеното кралство млъква за Деня на примирието

Мемориалът е засенчен от митинги

Услугите този уикенд са помрачено от митинги, като са осъществени 126 ареста - в това число минимум 92 десни контрапротестиращи - съгласно Столичната полиция. Палестина марш и контрапротести.

Броят на дежурните чиновници в столицата е двойно повече от нормалния брой, като през днешния ден се чакат 1375 чиновници, а Кенотафът има особено 24-часово полицейско наличие до края на Възпоменателни събития.

Изображение: Контрапротестиращи се сблъскват с полицията на площада на Парламента в центъра на Лондон Изображение: Хората възпламениха фойерверки по време на пропалестински митинг в Лондон

Около 150 пропалестински протестиращи бяха хванати в събота вечер след откъсвайки се от главната група след марш от 300 000 души през централен Лондон. Разбираемо е, че не всички от тези хора са били задържани.

Полицията „ интензивно търси “ лица, видяни да носят антисемитски плакати на демонстрацията, която съгласно тях е останала „ значително мирна “.

Маршовете се трансфораха в характерност на уикендите в столицата, откогато Израел отвърна на удара против Хамас, откакто групировката, неразрешена терористична организация в Обединеното кралство, умъртви 1400 израелци и взе стотици за заложници.

Последни полицейски конфликти с протестиращи

Прочетете повече:
Deepfake audio на Sadiq Khan не е престъпно закононарушение
Изтекли известия разкриват мащаба на гражданската война сред депутатите от торите
Дългият лист с несъгласия на Суела Бравърман

Сагата за Бравърман rumbles on

Брейвърман попита дали тя ще подаде оставка

Министър-председателят остава под напън да уволни вътрешния министър Суела Браверман, откакто тя назова пропалестинските митинги „ маршове на омразата “ в публикация в The Times.

Лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър я упрекна, че „ посява семената на омразата “, а кметът на Лондон Садик Хан също прикани тя да бъде освободена от поста.

Нейните мнения също провокираха разкол в Консервативната партия, като доста тори частно приканват тя да получи обувката, до момента в който някогашният народен представител от торите Доминик Грийв обществено прикани тя да бъде отстранена и даже да й бъде неразрешено да постави венец на възпоменателната работа.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР