Почти 10 000 лева е похарчила община Ружинци за еко

...
Почти 10 000 лева е похарчила община Ружинци за еко
Коментари Харесай

Брецел? Не, еко велопарк: За какво похарчиха 10 000 лв. в с. Дреновец?

Почти 10 000 лв. е похарчила община Ружинци за еко велопарк, който да радва децата в село Дреновец „ безвредно ", както написа в листовка по план на екоминистерството.

От фотосите на локалния вестник проличава, че става въпрос за асфалт върху тревясала поляна. Формата му доста прилича тестеното произведение със характерна форма брецел.

„ Тази площадка ще я употребяват най-вече децата в село Дреновец, които са към 200 в учебно заведение и към 70 в детската градина. През летните ваканции тук идват и други деца “, изясни в ефира на bTV кметът на село Дреновец Надя Иванова.

„ Самият план е по концепция на децата, тъй като те са изложени на риск, в случай че карат велосипедите си на основната улица, която в някои дни е доста натоварена “, добави Иванова.

Асфалтовата настилка е положен върху трошен камък, изясни кметът на община Ружинци Александър Александров. По думите му тя ще издържи „ задоволително “ дълго време.

„ Ако не беше трудът на доброволците, това нямаше по какъв начин да се случи. Ако трябваше да плащаме на техника за подравняване и други неща, тази сума нямаше да стигне. Освен това сме сложили спомагателни уреди като огради, колове, дървета и други “, сподели Александров.

Хората в селото са удовлетворени от направеното, тъй като преди този момент мястото било обрасло с трева и цялостно със змии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР