Почти 1.3 млн. лв. ще бъдат инвестирани в обновяването на

...
Почти 1.3 млн. лв. ще бъдат инвестирани в обновяването на
Коментари Харесай

Инвестират 1.3 млн. лв. в Професионалната гимназия по селско стопанство в Карнобат

Почти 1.3 млн. лева ще бъдат вложени в обновяването на Професионалната гимназия по селско стопанство в Карнобат, оповестиха от Общината.
Средствата ще бъдат вложени в ремонт на главните здания на образователното заведение и на помощни постройки, включително постройката с медицинския кабинет и учебния стол.
В плана е включено и обновяването на физкултурния салон. Средства ще бъдат вложени и в ремонт на парната централа в гимназията, която неотдавна мина под ръководството на община Карнобат.
Целта, която си слагат кметът Георги Димитров и екипът му, е да се подобрят изискванията, при които учат 437 възпитаници сега както и да се увеличи енергийната успеваемост на постройките в учебното заведение .
Същевременно от Общината ще обезпечат и ново обзавеждане и съоръжение в учебното заведение, с цел да се обезпечи по-високо качество на образователния развой.
Допълнителни средства от общинския бюджет ще бъдат вложени и във отвесна планировка, т.е ще бъде актуализирано и пространството в двора пред учебното заведение.
Символичното начало на осъществяването на плана сложиха кмета на община Карнобат Георги Димитров и директорката на образователното заведение, които с общи старания закрепиха част от бъдещата топлоизолация на гимназията.
Пред събралите се възпитаници и преподаватели кметът Георги Димитров и изпълнителят на плана поеха ангажимент на 15 септември 2018 год. учебното заведение да е ремонтирано и готово да отвори обновените си класни стаи, макар че срокът за осъществяване на плана е 30 месеца, т.е до 12.06.2019 год.
В момента в Карнобат по разнообразни европейски или национални стратегии се извършват към 40 огромни инфраструктурни обекта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР