Почивните празнични дни са благодатна обстановка за коментари, които имат

...
Почивните празнични дни са благодатна обстановка за коментари, които имат
Коментари Харесай

Възможно най-добрият съперник за финал

Почивните празнични дни са плодородна конюнктура за мнения, които имат за цел да изкажат всичко най-позитивно за футболния Левски. Анализи, студиа, подкасти... Навсякъде се отбелязва едно - грандът от " Герена " се разсъни и е подготвен да сътвори своята нова приказка под управлението на Станимир Стоилов.
 Финалът за Купата сред ЦСКА и Левски ще е на друга дата?
Финалът за Купата сред ЦСКА и Левски ще е на друга дата?

Местят го на 15 май

" Сините " заслужиха суперлативите за своето показване, защото изиграха по " професорски " двата полуфинала с хегемона Лудогорец, а от тази пролет са и тимът, от който лъха най-вече на футбол. Признават го от Разград, София, Половдив и още куп значими дестинации за най-популярната игра у нас.
 Снимка 571652
Източник:

Но, с цел да бъде написана първата глава на новата левскарска творба е належащо не просто ентусиазъм от няколко качествени мача. Трябва да има събитие. Момент на популярност, в който основните герои реализират подобаващ успех, освен това против не по-малко изтъкнат противник. Ето за какво възходът на този Левски минава през наложително продобиване на националната купа против ЦСКА.

Ники Михайлов и компания би трябвало да са щастливи, че точно безконечният конкурент ще бъде техен противник на финала. 13 години без трофей са доста, 3 години липса на триумф над ЦСКА - също. Е, какво по-хубаво, завършек на всичко това да се постави в средата на месец май. Селекцията на Станимир Стоилов има всички нужни причини за постигането на тази цел.
 И дано приказката да продължи!
И дано приказката да продължи!

" Сините " към този момент взеха своя трофей този сезон

Нека напомни, че Левски е в поредност от три поредно изгубени финала. Фенове, а даже и зложелатели, помнят добре по какъв начин столичният клуб биваше сломен от Берое, Черно море и Славия. Във всички тези трофейни борби, левскарите влизаха в ролята на изявен любимец. Допълнително напрежение, което постоянно изиграваше неприятна смешка. Прибавете към тях неверни треньорски решения, самостоятелни грешки на футболистите, липса на състезателен късмет, и ето я формулата за неуспех. Някои я назовават и " поличба ", което за мен безпределно несериозно.

Срещу ЦСКА обаче ще е друго. Колосите се изправят като еднакъв с еднакъв. Във Вечно дерби, било то и край за купа, няма по какъв начин да бъде откроен явен любимец. Именно този паритет в класите ще понижи с едно по-малко терзанията в " синия " лагер. На националния стадион ще се играе футбол и това е най-важното. Срещу себе си Левски няма да види 10 индивида окопани в личното си наказателно поле, молейки се да стигнат до дузпи.
 Снимка 570910
Източник:

С оглед на протичащото се в двата столични гранда през последните месеци, няма да бъде пресилено, в случай че кажем, че " сините " имат своите преимущества по отношение на " армейците ". Започваме от най-важното - играта. Още преди промяната на Стойчо Младенов, ЦСКА изгуби експанзията си в офанзива. Защитата стартира да позволява груби неточности и резултатите са налице. Прекомерната взаимозависимост от Жорди Кайседо се оказва съдбовна, когато самият еквадорец несъмнено не се намира във форма. Травмата на Юрген Матей пък разколеба съотборниците му в защита. Самото " алено " постигане до край беше измъчено, където всичко се реши от лотарията на дузпите против Славия.
 Петър Александров за Левски: Такова нещо от дълго време не сме виждали
Петър Александров за Левски: Такова нещо от дълго време не сме виждали

Свалям шапка и на публиката, и на тима, и на треньорите, споделя той

От своя страна Левски увеличи своето качество във всяка една от зоните на терена. В защита най-накрая бе подбрано точното каре бранители. В средата се разчита на творчеството и тактическата просветеност на Илиян Стефанов, Филип Кръстев и Жоро Миланов. В офанзива вековниците имат трансферната находка Уелтън, а даже и с по-скромни качества от Жорди Кайседо - Билал Бари компенсира компликациите си с отбелязването на гол с доста " черна " работа " във финалната третина на игрището.
 Снимка 567447
Източник:

Здравата борба ще се придвижи и на треньорските скамейки. Алън Пардю има богат опит в най-силното клубно състезание - Висшата лига. Мениджър на годината за сезон 2011/2012 и два изгубени финала за ФА Къп му дават задоволително самочувствие, че може да завоюва втори трофей в своята кариера. Станимир Стоилов обаче компенсира неналичието на съществени клубове във визитката си с - четвъртфинал за Купата на УЕФА, две участия в групите на Шампионска лига, един път Лига Европа и общо 13 оценки от престоя си у нас и в Казахстан. Лесно може да определите " кой е по-по-най ".

Финалът идва в отличен миг за Левски, когато с изключение на игрово, грандът се радва на изключителната симбиоза сред почитатели и управление. А какъв по-добър метод обединяването да се трансформира във френетична поддръжка на 11 или 15 май, когато от другата страна на терена или трибуните, ще бъде твоят исторически конкурент. Естествено, същото важи и за " алена " България, само че сега думата " обединяване " сигурно не им подхожда.
 Венци Стефанов: Левски са по-добри от ЦСКА, любимци са за Купата
Венци Стефанов: Левски са по-добри от ЦСКА, любимци са за Купата

" Нека на положителните хора се случват добрини "

Освен всичко казано до този миг, ЦСКА е съвършеният конкурент за край и от историческа позиция. Левски има 9 извоювани директни борби за националния трофей против 7 за " армейците. Вкараните голове са 37:30 в интерес на вековниците, а най-изразителната победа в тези конфликти също е в техен актив - 5:0 през 1998-а, точно на 50-годишнината от основаването на " алените ".
 Снимка 570090
Източник:

Нямайте подозрение, че финалът на 11 или 15 май, ще се трансформира в най-голямото спортно събитие у нас за последното десетилетие. Очаква ни футболна еуфория, която ще държи дълго всички наранени страни в конфликта. Трофеят за Левски наподобява надалеч по-голям за продобиване.

Остава да разберем дали Мъри Стоилов ще постави началото на втората " синя " приказка по този начин, както написа редовете на първата си - с победа във край за Купата против ЦСКА (2005 година). Отборът му разполага с всичко належащо. Ще бъде епично!
 Даниел Боримиров: Ще се оправим с ЦСКА
Даниел Боримиров: Ще се оправим с ЦСКА

" Няма да е нито за първи, нито за финален път "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР