Почивните дни започват с мрачно време. Ще бъде и по-хладно

...
Почивните дни започват с мрачно време. Ще бъде и по-хладно
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време в голяма част от страната

Почивните дни стартират с тъмно време. Ще бъде и по-хладно от миналите дни. В съвсем цялата страна ще е най-вече облачно и ще вали дъжд. В доста региони преваляванията ще са съпроводени и от гръмотевици, а количеството им може да доближи 20-30 литра на квадратен метър.
Затова за огромна част от страната е мощ жълт код за рисково време.
С сдържан североизточен вятър ще стартира да нахлува студен въздух и температурите ще се намалят. Максималните през днешния ден ще доближават едвам сред 23 и 29 градуса.
И по Черноморието ще има много облаци, а къси превалявания се чакат основно по северното и централното крайбрежие. Следобед вятърът от североизток ще се усили и ще направи морето малко по-бурно. Температурата и на въздуха и на водата ще доближава 24-25 градуса.
Планините през днешния ден няма да са гостоприемни и подобаващи за туризъм. В регионите до 2000 метра ще е облачно, а в по-високите елементи видимостта ще е понижена.  Очакват се и превалявания с гръмотевици, по-интензивни следобяд. Ще се усеща студен североизточен вятър, който ще намалява температурите.
И в неделя температурите у нас ще останат под 30 градуса. Дъждовете обаче ще са на по-малко места, а в доста региони следобяд ще има и слънчеви часове. В понеделник и вторник атмосферата краткотрайно ще се стабилизира. Валежи ще има на напълно малко места и в множеството региони ще доминира слънчево време. В сряда и четвъртък чакаме нова порция дъждове с гръмотевици, по-късно слънцето ще се завърне.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР