Почивните дни са идеалното време, в което можете да откриете

...
Почивните дни са идеалното време, в което можете да откриете
Коментари Харесай

Вълшебно селце привлича българи от цялата страна СНИМКИ

Почивните дни са идеалното време, в което можете да откриете и опознаете чудесата на родината. Едно от тези божествен кътчета е единствено на 160 км от Пловдив – село Лещен. Красива околност, която си заслужава да посетите и даже да прекарате повече от един ден. Това място несъмнено е прелестно през всички сезони.

Най-красивата панорама обаче може да получите, като се изкачите на ската с Глинената къща и погледнете насреща към накацалите родопски къщи с каменни покриви. Дърветата сред къщите способстват за идилията.

Базата и изискванията, които селцето предлага на своите гости, са от първокласно равнище, несъмнено, съчетани с типичната атмосфера на възрожденско българско село. Може би на никое място другаде в страната няма такава неповторима симбиоза сред възрожденска атмосфера и съвременен комфорт.

На един от хълмовете на Лещен е направена къща напълно от глина, която обаче е обзаведена с всички улеснения на актуалния свят. Разбира се, има опция да наемете глинената сграда, като нощувката е към 120 лева

Постройката, наподобяваща напълно на къщата на семейство Флинстоун е построена напълно от естествени материали като глина, плява и дърво. Тя се състои от една стая със лична баня и може да бъде наета от посетители, които биха желали да се почувствате като героите от едноименния сериал, само че с известни улеснения.

Село Лещен е една от най-привлекателните и автентични дестинации за селски туризъм в България. Разположено върху южния скат на Западните Родопи на 200км от София, пред него се открива незабравима панорама към Пирин планина.

Може да си организирате разходки до прилежащите етнографски комплекси Ковачевица (7км), Долен (20км) и Делчево (18км), както и еднодневни пътувания до Роженския манастир край Мелник (60км) и известния ски-курорт Банско (50км). Могат да бъдат посетени резерватът „ Тъмната гора “ с вековни буки и елови дървета, скалните образования, известгни като тракийски светилища „ Козият камък “ и „ Черната канара “, каньонът на река Канина и живописната местност „ Синият вир “.

Глас.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР