Почивките на 5000 български туристи са пред провал, след като

...
Почивките на 5000 български туристи са пред провал, след като
Коментари Харесай

Почивките на 5000 български туристи в Гърция са под въпрос

Почивките на 5000 български туристи са пред неуспех, откакто огромният гръцки туроператор “Музенидис травъл” разгласи, че стопира краткотрайно да работи - в началото до 26 юни, а в сряда поправя този период до 31 юли. Резервациите за 2000 туристи са направени през българския представител на компанията “Музенидис травел България” ЕООД, а останалите от други наши туроператори непосредствено с гръцката компания. Това заяви пред Mediapool Теодор Севастидис, шеф на българския представител на гръцката компания. Той бе безапелационен, че не дават отговор на истината изказвания на браншови сдружения, че ще бъдат наранени пътуванията на 150 000 българи.

Наред със упоменатите от него резервации за 4000 туристи имало и отсрочени пътувания от предходната година на 983 българи на обща стойност 200 000 евро.

До края на юли основаният в Солун туроператор ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и по едно и също време с това ще договаря с страната за финансова поддръжка.

“За новите условия уведомих министъра на туризма Стела Балтова, каквато бе ангажимента ни. Отговорът и бе: “Не ме интересува това! Искам да намерите пари и да ги върнете на българските туроператори”, описа още Севастидис.

Той добави, че сдружението му има застраховка “Отговорност на туроператора” с покритие едвам 70 000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР