Почивка в спа хотел край село Чифлика в Троянския Балкан

...
Почивка в спа хотел край село Чифлика в Троянския Балкан
Коментари Харесай

Мизерия, ужас и студ за 180 лв. в „спа” хотел до Троян

Почивка в спа хотел край село Чифлика в Троянския Балкан се трансформира в призрачен сън за младо семейство.

Стая в мазето, нечистотия и нощ при минусови температури. С две дребни деца. Преживяването им коства 180 лева, оповестява NOVA.

Такса и за хавлия сред шезлонгите на плажа у нас

Ангелкова: Имаме капацитет да притеглим по-богати туристи

Мястото е тризвездният комплекс „ Чифлика палас ризорт и спа”. Георги Бабев и фамилията му вземат решение да отседнат там в дните към 3 март, привлечени от впечатляващия външен тип на хотела на фотосите и обещаните „ чудесно обслужване и услуги, измежду които и използването на външен и вътрешен басейн с минерална вода и отпускащи спа процедури”.

В рекламата на хотела написа, че „ стаите са просторни, прелестно обзаведени и подготвят за релаксираща почивка” .

„ Решихме да отидем на място, където има минерална вода, децата да могат да се къпят, да е топло. Проверихме в интернет, харесаха ни фотосите и чакахме въз основата на тази висока цена да получим качествена услуга”, декларира Бабев. „ Очаквахме въз основата на тази висока цена да получим качествена услуга”.

На място нещата се оказват много по разнообразни от упованията на младото семейство.

„ Дори индивидът на рецепцията сподели, че сме настанени в бивше сервизно помещение. Имаше ужасни петна по мокета. Таваните бяха облепени с хартия и тиксо, да се скрие падналата мазилка. Пукнатини на всички места по постройката. Дограмата беше извънредно остаряла и духаше. Вратата, която беше към терасата, не можеше да се затвори. Нямаше крушки”, споделя Бабев. Дъщеря му намерила мравки в леглото си на сутринта.

Клиенти от прилежаща стая им дали „ една дребна електрическа печка, с цел да се отопляваме” в жилището с хол и две спални .

На сутринта шефът на хотела отхвърля да одобри недоволствата и да им върне парите, поучава фамилията да му напишат имейл, който той да препрати на шефовете си в София. В последна сметка, вместо платените 180 лв., клиентът получава опрощение във „ Фейсбук”:

„ Уважаеми господин Бабев, благодаря за коментара Ви, защото ни оказва помощ да подобрим услугите си. Съжаляваме, че не успяхме да удовлетворим упованията Ви”.

Други клиенти също се оплакват от изискванията в тризвездния спа комплекс .

„ Мазилката от стените падаше. Под масичката имаше люспи от семки. Непочистени от предходните посетители. Климатикът не работеше. В банята нямаше кърпи. Да не приказваме за халати”, показва неудовлетворен клинет.

Малина Тончева от Русе получава като подарък от децата си за 50-годишния й празник отмора във въпросния хотел.

„ С влизането в стаята миришеше на плесен. Мокетът беше ужасно безстопанствен, замърсен, целият в петна. По средата с някаква железна лайсна, счупена и залепена с тиксо. В банята, огледалата счупени, ваната изкъртена, изпотрошена, захабено. Плочките не знам от кое време са. Басейнът, там беше безспорна бедност. Там плочките не са мити несъмнено откогато хотелът е построен”, разяснява Тончева.

В един миг стопира водата: „ нито топла, нито студена. Нямаше с какво човек да си измие зъбите. Имали повреда. Ще бъде отстранена. На идващия ден отидох да запитвам на рецепцията, да не стане отново по този начин. Не. Не. Но водата отново беше спряна”, спомня си Малина.

През нощта почнали ремонтни действия: „ слушам някакво адско къртене някъде. Явно хората са изчакали всички почиващи да заспят и се почва едно крепко къртене, срутване, продупчване, някъде на стени ли, на какво, не можах да схвана. Това беше до сутринта”, декларира Тончева.

Проверка от министерството на туризма открива редица нередности в тризвездния комплекс .

„ Трагично положение на първия етаж в хотела. Влага по стените. Течове по тавана на първия етаж. Много странни ремонтни действия, облепвани с картон, хартия и тиксо, тъй че да се закрият дупки, течове, кабели висящи. Множество счупени детайли от оборудването и обзавеждането на хотела”, показва Лиляна Арсова от Главна дирекция „ Туристическа политика”.

Проверка вършат и от дирекцията за Национален строителен надзор, районната здравна ревизия и от Агенцията по сигурност на храните.

„ В момента този хотел изобщо не би трябвало да работи. Той не дава отговор на никакви звезди”, декларира Лиляна Арсова.

Оплаквания от клиенти са подадени и в Комисията за отбрана на потребителите .

„ Актовете, които ние сме съставили, са 12. На стойност към 10 000 лева.”, регистрира Димитър Маргаритов, ръководител на КЗП и прибавя, че хотелът се популяризира като „ спа” без да има уверение според условията на наредбата за спа обектите.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР